avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reducerea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reducerea pedepsei

este o lege prin care sa se poata reduce pedeapsa , daca denunti persoane care au facut diferite fapte condamnabile?
Cel mai recent răspuns: jeniferr , utilizator 11:45, 23 Martie 2011
in domenul drogurilor da.....in alte domenii nu prea...
Puteti preciza concret la ce va referiti?
De exemplu, conform art. 255, alin. (3) Cod penal, cel care a dat mita nu este pedepsit daca denunta autoritatii fapta mai inainte ca organul de urmarire sa fi fost sesizat pentru acea infractiune.
ca avocat va spun ca situatii sunt limitate....este si logic....ca sa nu dea frau liber condamnatilor sa"denunte" persoane nevinovate numai ca sa-si reduca ei pedeapsa.
in art. 74 C penal alin I , lit c avem imprejurarile care pot constitui circumstante atenuante , ,atitudinea infractorului dupa savarsirea infractiunii, rezultand din prezentarea sa in fata autoritatii, comportarea sincera in cursul procesului, inlesnirea descoperirii sau arestarii participantilor" .
Daca va referiti la o infractiune savarsita in participatie penala unde dvs. sau persoana la care va referiti ati avut vreo contributie( ca autor, instigator sau complice) si exista si alti participanti care inca nu au fost descoperiti sau a caror contributie la comiterea infractiunii este inca incerta, fiind insa sigura, iar dvs. puteti oferi organelor penale acest ajutor pt. ca ei sau activitatea lor infractionala sa fie identificata, este un potential caz de reducere a cuantumului pedepsei.
noi am fost in aceasta situatie si nu ni sa aplicat nimic#-o

Alte discuții în legătură

Recunosterea faptei florin2kx florin2kx Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri ContSters379620 ContSters379620 Atr 15 din legea combaterea consumului si traficului de drogurii in ce condiitii se intruneste si daca este tras la raspundere cel denuntator si daca in caz ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea altor fapte... nebunel18 nebunel18 Este adevarat ca daca, ca de ex. esti condamnat pt. viol si recunosti si o alta fapa de viol, sau talharie, sau furt marunt, poti primi o micsorare a pedepsei?! (vezi toată discuția)