avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reducerea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reducerea pedepsei

este o lege prin care sa se poata reduce pedeapsa , daca denunti persoane care au facut diferite fapte condamnabile?
Cel mai recent răspuns: jeniferr , utilizator 11:45, 23 Martie 2011
Avokitten a scris:

ca avocat va spun ca situatii sunt limitate....este si logic....ca sa nu dea frau liber condamnatilor sa"denunte" persoane nevinovate numai ca sa-si reduca ei pedeapsa.


Nu sunt limitate decat de imaginatie...
Va spun tot din experianta cum pentru o dare de mita (epre ex) se da URGENT un 18/1 daca le indici niste plasatori de droguri (spe ex)
Cadrul legal exista si pentru alte inf mai putin grave. Este adevarat ca in cazul unor inf foarte grave (nu numai trafic de droguri) exista reglementarea clara de reducere a pedepsei.
Depinde de procuror, de informatiile detinute, posibilitatea de a "face" un dosar in timp rezonabil, avocat, persoane inculpatului etc...
avem undenut de 1an jumate care sa confirmat dar procurorul de cauza doarme inca nu la trimis in judecata pentru acest lucru noi nu am beneficiat de aplicarea art19este neaparat nevoie ca denuntatul sa fie trimis in judecata pt a beneficia de art respectiv .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunosterea faptei florin2kx florin2kx Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri ContSters379620 ContSters379620 Atr 15 din legea combaterea consumului si traficului de drogurii in ce condiitii se intruneste si daca este tras la raspundere cel denuntator si daca in caz ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea altor fapte... nebunel18 nebunel18 Este adevarat ca daca, ca de ex. esti condamnat pt. viol si recunosti si o alta fapa de viol, sau talharie, sau furt marunt, poti primi o micsorare a pedepsei?! (vezi toată discuția)