avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor incalzire
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor incalzire

mi-au fost respinse actele pe motiv ca familia mea detine un autoturism cumparat in 2008 . nu platesc rate la el . nu are vechimea de 10 ani . e aberant . in 2008 lucram , la fel si inainte , am strans ban pe ban pentru aceasta masina ( logan ) .
in aceasta situatie am ajuns dupa ce firma la care lucram nu a mai putut sa ma primeasca inapoi dupa cei 2 ani de crestere copil ( am nascut gemeni ) .
am 45 de ani , 3 copii ( 15 ani si 4 ani ) de 2 ani incerc sa ma angajez dar nu reusesc . iar acum aberatia ,daca am masina nu corespund . asa zice legea . oare asa zice . vreau sa stiu si eu acul normativ .sa-l citesc , sa vad cu ochii mei . la fel cu bursa de la scoala . am depus pentru bursa sociala pentru baiatul cel mare , macar transportul sa-l platesc ca alocatia de 42 de lei nu acopera costul transportuli ( abonament ratb si metrorex ) .
cu multumiri astept un raspuns .

as intreba-o pe d-na ministresa ce sa fac cu masina ? sa o donez cuiva ca sa pot beneficia de acest ajutor . daca nu as avea nevoie nu as cere , va rog sa ma credeti .
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 16:32, 19 Noiembrie 2013
In plus, solicitantii NU trebuie sa detina anumite bunuri, asa cum sunt prezentate in lista de excluderi prevazuta de HG nr. 778/2013 si impartita in 4 categorii: bunuri imobile, bunuri mobile, depozite bancare si terenuri/animale/pasari.

Astfel, din lista bunurilor imobile care conduc la excluderea acordarii ajutorului social fac parte cladirile sau alte spatii locative din afara locuintei de domiciliu si a anexelor gospodaresti.

Totodata, nu vor putea aplica pentru ajutorul de caldura nici cei care detin terenuri de imprejmuire a locuintei si curtea aferenta sau alte terenuri intravilane care depasesc 1.000 mp in zona urbana si 2.000 mp in zona rurala.

In ceea ce priveste bunurile mobile, lista e mai lunga. Astfel, in aceasta categorie intra urmatoarele:
 Autoturism/autoturisme si/sau motocicleta/motociclete cu o vechime mai mica de 10 ani, cu exceptia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum si pentru uzul persoanelor aflate in zone greu accesibile


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Din pacate asa este legea guvernantii taie din facilitatile populatiei dar nu taie si de la cheltuielile lor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor din partea primariei Mi. Re. La Mi. Re. La Buna ziua. As vrea sa aflu de ce ajutoare au dreptul, o familie cu 10 copii, locuiesc la țara, nu au titlu de proprietate de pământ, și-au ridicat acuma o ... (vezi toată discuția)
Obținere ajutor social elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua,sotul meu a fost diagnosticat in iunie 2017 ,cu NEOPLASM UNGHI HEPATIC COLONIC STENOZANT(EDI biopsie,HP:ADK G1),pentru care a si fost ... (vezi toată discuția)
Ajutor caldura TIBOR 3 TIBOR 3 Eu impreuna cu fratele si doua matusi (surorile mamei mele decedata) detinem o casa la tara,deci partea mea este de 1/6. Este acest lucru un impediment in ... (vezi toată discuția)