avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor caldura

Eu impreuna cu fratele si doua matusi (surorile mamei mele decedata) detinem o casa la tara,deci partea mea este de 1/6. Este acest lucru un impediment in obtinerea ajutorului de caldura. Multumesc celor care au comentarii competente.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 09:53, 28 Octombrie 2010
Primeste ajutor pentru incalzire numai cel/cea/cei care locuiesc efectiv, cu acte, in acea casa
Nu am fost suficient de clar. Solicit ajutor pentru un apartament de bloc unde locuiesc efectiv. In plus, la casa de la tara detin asa cum spuneam 1/6, aflata in indiviziune.
In cazul acesta cereti formularul pentru Declaratie, completati-l si vedeti daca o sa va calificati pentru a primi ajutorul pentru incalzire.
Lista cuprinzand bunurile ce conduc la excluderea acordarii ajutorului pentru incalzirea locuintei
Familiile şi persoanele singure care au în proprietate cel puţin unul dintre bunurile enumerate mai jos nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei:
- Solicitantul nu trebuie să deţină clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu sau alte imobile aflate în proprietate, cu excepţia celei de domiciliu.
- Persoanele care deţin cel puţin unul dintre bunurile mobile: mijloace de transport ( autoturisme cu capacitate cilindrică de peste 1600 cmc, autoutilitare, autocamioane de orice fel şi remorci, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, autobuze, microbuze – cu excepţia celor adaptate din proprietatea persoanelor cu handicap), utilaje agricole ( tractor, combină autopropulsată), utilaje de prelucrare agricolă( presă de ulei, moară de cereale) sau utilaje de prelucrat lemnul (gater, drujbă sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric).
- Persoanele care au depozite bancare de peste 3.000 lei şi cei care deţin terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă ( teren intravilan), care depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 de mp în zona rurală sunt excluse de la facilităţile la încălzire.
- Solicitantul ajutorului pentru încălzirea locuinţei nu trebuie să deţină mai mult de 3 bovine, 5 porcine, 20 ovine şi caprine sau 15 familii de albine.
L.C.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoare pentru incalzire tsorinela tsorinela Buna ziua, ma numesc Sorinela Teodorescu.Vreau sa ma lamuriti intr-o problema, si anume: mama are o pensie de boala de 590 lei lunar (5900000 lei vechi).ea a ... (vezi toată discuția)
Ajutor de incalzire coman cristina coman cristina dac am un tractorU650 ,o combina o masina dacia ,mai beneficiez de ajutorul de incalzire,caci oricum iarna nu am activitate cu ele,deci nici venit (vezi toată discuția)
Ajutor incalzire eder eder Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine si sa-mi explicati cateva aspecte legate de problema ajutoarelor pentru incalzire oferite familiilor cu un venit ... (vezi toată discuția)