In luna octombrie am platit integral o excursie 2 persoane la Praga in valoare de 1355 lei, unei agentii din bucuresti.
Am primit documentele de calatorie si ne-au gresit biletele de avion, noi trebuia sa zburam cu o companie romaneasca de linie si ne-au trimis bilete cu compania pragheza si alte ore fata de cele pe care le discutasem noi si care nu ne avantajau.
Am incercat pe toate caile posibile sa obtin biletele pentru care am platit, dar fara succes.
As vrea sa fac sesizare, dar problema este ca nu stiu unde si nici ce pasi sa urmez.
Ma puteti ajuta, va rog?
Astept un raspuns la adresa de mail voicu.laurageorgiana@gmail.com
Eu le-am trimis decat numarul de cont, insa ei mi-au raspuns [O sa va rog sa transmiteti o solicitare de anulare si un cont bancar pentru a vi se inapoia suma achitata deoarece aceasta situatie nu este placuta nici pentru noi si cred ca nici pentru dvs] [Va rog sa imi scrieti si ca doriti anularea excursiei si ca solicitati rambursarea sumelor achitate in contul indicat]
Asigurati-va intai ca in cazul rezilierii contractului si a solicitarii de anulare a excursiei veti primi suma integrala deoarece este posibil sa existe vreo clauza neclara privind conditiile de reziliere si nerestituirea intregii sume achitate.
Daca ati corespondat pe email faceti-le o astfel de solicitare (in cazul rezilierii sa confirme restituirea intregii sume de 1355 lei fara penalizari). Daca va confirma restituirea intregii sume atunci le trimiteti cererea de anulare asa cum vrea agentia. In cazul in care nu restituie toata suma va veti putea continua "lupta " prin ANPC. Oricum ANPC au inregistrat sesizarea dvs.. se vor continua cercetarile deoarece au obligatia sa va trimita un raspuns la sesizare in termen de 30 de zile, veti avea o dovada de la agentie ca au promis restituirea sumei intregi.
Daca obtineti o confirmare de la hotel ca nu aveti rezervare facuta de catre agentie este posibil sa aveti mai multe sanse cu ANPC, de fapt ii ajutati in clarificarea cazului. Intelegeti ce vreau sa spun, alta companie de transport, fara rezervari, etc., firma care da tzepe. Pot ajunge sa le retraga licenta de turism. Daca le spuneti celor de la agentie ca le veti face si o plangere penala la politie ptr inselaciune poate isi vor schimba atitudinea. Zic si eu!