avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de vizita minor in urma unei sentinte ramase ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de vizita minor in urma unei sentinte ramase definitive

Buna ziua, sunt extrem de nelamurit in privinta dreptului mamei de a vizita minorul care locuieste cu mine in conditiile in care prin sentinta judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila minorului ia fost stabilit domiciliul la mine,cu exercitarea drepturilor parintesti in comun,mama minorului a fost obligata sa plateasca si pensia alimentara,in instanta nu a fost solicitat de catre mama drept de vizita si nici nu a fost stabilit de instanta asa ceva. In conditiile de fata mama are vreun drept legal sa viziteze minorul cand doreste? Va multumesc anticipat pt raspunsurile dv-stra!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:17, 19 Noiembrie 2013
Imi este frica sa nu-mi fure copilul cum a mai facuto si in trecut pt ca vine miseleste fara sa-si anunte vizita ,singura data cand a venit sa vada minorul nu a anuntat,pur si simplu m-am trezit cu ea la usa la 7 dimineatza si am refuzat sa trezesc copilul si de aici au inceput amenintarile
Lipsa dvs de incredere e mai mult decat justitficata. Lasati-o sa vada copilul doar in prezenta dvs, la domiciu sau in loc public. Daca credeti ca e bine, ca aveti probe si ca va doriti sa o decadeti, ingrijiti-va sa aveti si probe!printre probe nu se numara tacerea sau inactiunea dvs...asa ca "adunati-le".
da, mama are un drept generic prevazut de legea 272/2004, insa nu are cum sa solicite executarea silita pana nu va obtine hotarare judecatoreasca.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)
Bună seara am si eu o intrebare in legatura cu o problema foarte ... Călin 77 Călin 77 Bună seara am si eu o intrebare in legatura cu o problema foarte serioasă. Soția a plecat pe data de 21 iulie de acasa împreună cu copilul nostru minor ... (vezi toată discuția)
E posibila cedarea drepturilor parintesti la notar ? danutzalov3 danutzalov3 spuneti-mi va rog frumos daca este posibil ca , concubinul meu sa imi cedeze prin notar toate drepturile asupra copilului ??? VA ROG MULT !!!!!!! (vezi toată discuția)