Buna ziua.
In urma cu un an am incheiat o declaratie notariala pe propria raspundere pentru o suma de 5300Ron. Aceasta a fost incheiata ca urmare a unor presiuni si amenintari. Am achitat 400 de ron prin banca, apoi in august anul acesta inca 1800ron (de doua ori cate 900 ron) direct acelei persoane, fara acte. Acum nu recunoaste platile facute si a inceput executarea silita. Intrebarea mea este daca se poate si care este procedura de retragere a acelei declaratii notariale si cum pot impiedica executarea silita? Trebuie sa dovedesc ca acea declaratie am dat-o ca urmare a unor amenintari sau se poate retrage pur si simplu?
Nu aveti nici o sansa sa anulati acea declaratie, intrucat nu exista temei pentru asa ceva, "presiunile" fiind imposibil de probat in situatia de fata. Daca s-a ajuns la executor si nu ati formulat o contestatie la executare in termenul legal, vi se vor retine sumele datorate, inclusiv cheltuielile de executare, intrucat nu ati achitat suma de bunavoie in termenul scadent, cum scrie in codul de procedura civila. Aveti doua posibilitati: daca mai sunteti in termenul de contestare de 15 zile de la primirea somatiei sau instiintarii de poprire, sa formulati contestatie la executare sau, daca executarea s-a realizat deja, sa faceti o actiune intemeiata pe "plata nedatorata" si sa cereti restituirea sumelor pe care le-ati virat creditorului, anterior executarii silite si incasarii integrale a debitului executat silit, intrucat nu datorati acea suma! Pentru mai multe detalii, consultati un avocat....succes