avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea suspendarii CIM urmata de incetarea CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea suspendarii CIM urmata de incetarea CIM

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:
In data de 01.11.2013 am suspendat un CIM pt concediu crestere copil, societatea a intrat in faliment intre timp si ar tb sa incetez toate contractele de munca.

Persoanei aflate in concediu crestere copil (cu CIM suspendat) ii fac decizie de incetare a suspendarii CIM, iar dupa as dori sa ii fac decizie de incetare a CIM. Insa incetarea CIM este cu preaviz? Logic ar fi sa nu i se acorde preaviz deoarece nu s-a intors la munca? Si nici nu ar putea sa se intoarca ea fiind in concediu crestere copil. Nu stiu in baza carui articol sa-i incetez CIM fara preaviz..
Art. 86 alin 6 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei prevede faptul ca lichidatorul judiciar poate desface CIM cu acordarea de preaviz.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:38, 19 Noiembrie 2013
C.i.m. va inceta in baza art.65 alin.1 C.mun.

Legea este clara se acorda preaviz, in situatia de fata cred ca se poate face exceptie de la aceasta regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din c.c.c. - firma in faliment alinapene alinapene Peste doua saptamani ar trebui sa revina din concediu crestere copil o salariata la o firma care se afla in faliment. Imi spuneti, va rog, cum trebuie procedat ... (vezi toată discuția)
Declarare stare de faliment pasi de urmat pentru incetare cim loredana080380 loredana080380 Azi a fost declarata stare de faliment la unitate. Ce pasi trebuie sa urmez pentru incetarea contractului de munca pentru angajatii firmei? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa -salariati Anacrsitina Anacrsitina Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez cu cei doi salariati pe care ii are firma (la care sunt insp.R.U ) din care unul are contract suspendat ... (vezi toată discuția)