avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bilet la ordin - avalist
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bilet la ordin - avalist

Buna ziua

O societate a contractat un credit de la banca . Banca a obligat asociatii societatii si pe sotiile acestora sa avalizeze trei bilete la ordin. Totodata vrea sa oblige si sotiile sa semneze contractul de credit sub pretextul ca sunt avalisti desi nu au nici o calitate in societate.
Sotiile asociatilor au acceptat avalizarea biletelor la ordin dar in mod justificat consider eu refuza sa semneze contractele de credit ale persoanei juridice unde sotiile nu sunt asociate .
Din discutiile cu banca aceasta a motivat ca au avut un caz in care instanta a respins executarea avalistului pe motiv ca acesta nu a semnat contractul de credit. Mi se pare aberant si eu am executat avalisti si nu m-am lovit de asa o problema.Dvs. ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: ariam , utilizator 13:51, 23 Iunie 2010
Se pare ca banca sufla in iaurt inainte de a se fript cu ciorba.

Sigur ca e aberant.

o alta ineptie a bancilor atata timp cat sotiile nu au nici o calitate in firma nu au de ce sa semneze biletele la ordin, lucrez in domeniu si este pentru prima data cand aud asa ceva, sa va dea o adresa scrisa de unde sa reiasa in ce lege sau norma a BNR-ului este stipulat asa ceva, va spun eu ca nicaieri si ma indoiesc ca in procedura interna a bancii exista asa o regula.
Daca banca a cerut avalizarea BO de catre asociati in nume propriu atunci atunci cerinta avalizarii BO de catre sotiile acestora este una normala.

este acelasi lucru ca in cazul fidejusiunii.
in fond asociatii raspund cu bunurile lor, bunuri care sunt in proprietate comuna (lipsa semnaturii sotiilor implica dificultati in executare intrucat se impune partajul bunurilor).

nu de putine ori, mai ales in peioada aceasta, avalistii divorteaza incredintand tota avearea sotiilor care nu au semnat astfel de garantii, prejudiciind astfel creditorul.

Cerinta bancii de a semna contractul de credit este o masura prudentiala (poate dusa la extrem) din partea bancii, aceasta urmarind a se asigura ca in cazul unei exeutari silite avalistii nu vor putea invoca faptul ca nu cunosc intinderea obligatiile garantate, dar repet este o cerinta extrema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin - avalist Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua O societate a contractat un credit de la banca . Banca a obligat asociatii societatii si pe sotiile acestora sa avalizeze trei bilete la ordin. ... (vezi toată discuția)
Executare silita bilet la ordin avalizat de administratorul societatii Florentina Ragalie Florentina Ragalie A incercat cineva sa execute un bilet la ordin avalizat de administratorul societatii? (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)