Va rog mult sa ma ajutati sa gasesc raspunsul la o problema pe care incerc sa o rezolv de 2 saptamani. Tatal meu a cumparat o parcela de teren in anul 1994 de la o cunostinta. La acea vreme a existat doar o intelegere verbala , plata efectiva a terenului si folosirea timp de 19 ani a acelui teren de catre tatal meu. Din 2007(2008) tatal meu a solicitat subventii APIA si in continuare lucram terenul respectiv. Acum 2 saptamani am hotarat sa rezolvam si actele dintre noi si vanzator. Dansul a fost de acord sa semnam acum contractul de vanzare-cumparare dar nici dansul, nici tatal meu nu mai retin valoarea. Terenul este situat in judetul timis si acum se vinde cu aproximativ 900 EURO pe hectar. Terenul cumparat are 0,45 ha. Va rog daca se poate un pret aproximativ pentru acea perioada. Multumesc.
Pai de ce conteaza valoarea de atunci, cand actul se face acum ?
Daca e treaba doar de acte si nu isi mai datoreaza bani, pe act va scrie notarul valoarea din grila.
Conteaza deoarece inainte de a ajunge la notar, dorim sa semnam promisiunea de vanzare-cumparare intre cele 2 persoane implicate si 2 martori. Vanzatorul nu are facuta succesiunea, ultimul proprietar fiind bunicul lui. Nu avem nici c.f. -ul si pana sa ajungem sa definitivam actele(este posibil sa fim nevoiti sa deschidem un proces) ne-am gandit ca, desi tardiv, decat nimic mai bine facem acum acel act.