avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Taxe vanzare cumparare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Taxe vanzare cumparare

Am vrut sa cumpar un teren arabil, extravilan, situat intr-un sat (Mehala), de la periferia orasului Timisoara. Daca pretul de cumparare negociat cu vanzatorul a fost 3200 euro/ha, mare mi-a fost uimirea cand am mers la notar pentru intocmirea actelor de vanzare-cumparare si mi s-a spus ca in grila notariala pentru calculul taxelor notariale, terenul este evaluat la 3 euro/mp (deci 30000euro/ha), si astfel taxa ar ajunge cam 65% din valoarea terenului.La numai 500m distanta, este hotarul cu comuna invecinata si unde hectarul de teren este evaluat la 3000 euro. Normal ca am renuntat la tranzactie dar ma intreb: este oare o gresala (facuta de un nepriceput) sau jaf la drumul mare?

Alte discuții în legătură

Taxe notariale mostenire horatiucalancea horatiucalancea Doresc sa aflu care sunt costurile totale notariale pentru un supliment de mostenire ce consta intrun teren de 2.22ha , extravilan , cu folosinta pasune, ... (vezi toată discuția)
Problema cu anrp ( imobil expropriat ) Hamarsold1944 Hamarsold1944 Stramosii mei au fost expropriati de comunisti si li s-au dat ceva despagubiri derizorii, 1 leu/ mp, dar nu am niciun act care sa ateste aceste despagubiri. ... (vezi toată discuția)
Valoare tern agricol mihail_caracal mihail_caracal Buna ziua, va rog sa ma ajutati in a gasi o solutie privind stabilirea unei juste valori a unui teren agricol situat in extravilan care va fi strabatut de ... (vezi toată discuția)