avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sesiza judecatoria despre un fals facut de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sesiza judecatoria despre un fals facut de primarie

Sotul meu ,desi aveam actele de casatorie din anul 1988 in anul 2004 parinti lui au hotarat sa-i treaca casa batraneasca lui, la notar si primarie a declarat ca este necasatorit si fara copii.Despartindu-ne in 2008 si avand partajul in 2010 la apartament Nu am avut nici un drept la casa batraneasca.
Cum as putea dovedi dupa atata timp ca acel act a fost eliberat FALS.]
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:17, 25 Noiembrie 2013
Care este modalitatea de transmitere a dreptului de proprietate de la parinti la fiu/sotul dvs.? Ce act s-a incheiat la notar in 2004? Cotract de vanzare-cumparare?
Da socri mei iau facut act vanzare cumparare ,in care au declarat in acel act ca el era necasatorit .ceea ce dovedeste a fi falsa declaratia lor avand certificat de casatorie impreuna cu el si 2 copii.
Mergeti la un notar, avand la dvs. contractul de vanzare-cumparare, extras de carte funciara al casei, certificatul de castorie, hotararea judecatoreasca prin care s-a pronuntat divortul si buletinul/cartea de identitate.
Veti putea da o declaratie notariala, in baza acestor acte, prin care se va inscrie dreptul de proprietate si pe numele dvs. in Cartea Funciara a imobilului, fiind bun comun, dobandit in timpul casatoriei.
Certificatul de casatorie n-ar trebui sa-l mai aiba. NU cred ca se poate modifica unilateral un act cu doua parti... n-ar fi normal.
Casa a fost chiar cumparata de sot? A dat bani pe ea?

Nu am date suficiente, insa cred la o prima vedere ca e o donatie (deghizata sau nu in alt contract, nici nu mai conteaza) catre sot si nu vad cum anume sa obtineti ceva din acea casa; dealtfel, nimeni vreodata nu a facut-o a dv.
Daca agti investit in ea, e cam tarziu sa recuperati.
Daca sunteti suparata si voiati sa-i faceti probleme penale, cred ca s-a cam prescris raspunderea lui, adica iar e cam tarziu.

Daca stiati din 2010 despre casa, poate de mai devreme, poate trebuia de atunci sa intreprindeti ceva; drepturile neuzate se sting, mor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cumparat de sotie si nu m-a trecut in contract ricky25 ricky25 Sotia mea a cumparat un teren in anul 2008 cand eu eram plecat din tara i-ar uitandu-ne acuma pe contract apare doar sotia si acolo intr-un paragraf apare ca ... (vezi toată discuția)
Interesare cornelia77bc cornelia77bc buna ziua, sunt casatorita de 10 ani si de 6 ani locuiesc in apartamentul soacrei,iar anul acesta ia facut sotului meu contract de vanzare cumparare pe ... (vezi toată discuția)
Art 292 cod penal irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua M-ar intersa sa stiu care sunt riscurile in cazul in care cineva a dat o declaratie falsa incalcand art 292 cod penal.A dat o declaratie in care a ... (vezi toată discuția)