E mare valva cu Zaher in zilele noastre...
Ce parere aveti in urmatoarea situatie: In primul sau dosar, Zaher a fost retinut in localitatea Bocsa jud. CS si acuzat de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat. Stiind ca Bocsa se afla la aprox. 60 km de cea mai apropiata frontiera a Ro, ce parere aveti?
Se "fabrica" dosare in minunata noastra justitie?
Cat de greu este sa "plantezi" "probe" in cazul flagrantului?
Cine e atat de prost sa tina tiparnite in fabrica, plimband SRI-ul prin Lugoj si stiind ca urmeaza sa fie perchezitionat?
Cam greu sa raspunda cineva. Cu totii stim (si aici ma refer la cei din sistem) ce probleme comporta justitia, insa e sanatos sa "ne tinem gura". Problema stabilirii vinovatiei si a pericolului social,mai ales cea a administrarii probatoriului este reala. Modul in care unii magistrati "se sterg la dos" cu Codul de Procedura Penala nu e o noutate. Poate doar pt. mine si pt. cei ca mine, care pe vremea cand eram in facultate, visam si credeam (poate si influentat de sistemul anglo-saxon) ca procesul penal este de fapt un razboi al argumentelor intre aparator si procuror.
Ca sa citez un practician "filozof" : ŢAPÃ !
Omor calificat
nakata
buna tuturor,am si eu o intrebare am un prieten care nu de mult a fost arestat preventiv si acum i sa amanat sentinta.Este arestat pentru omor astfel spus a ... (vezi toată discuția)