avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Zaher si dosare fabricate
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Zaher si dosare fabricate

E mare valva cu Zaher in zilele noastre...
Ce parere aveti in urmatoarea situatie: In primul sau dosar, Zaher a fost retinut in localitatea Bocsa jud. CS si acuzat de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat. Stiind ca Bocsa se afla la aprox. 60 km de cea mai apropiata frontiera a Ro, ce parere aveti?

Se "fabrica" dosare in minunata noastra justitie?

Cat de greu este sa "plantezi" "probe" in cazul flagrantului?

Cine e atat de prost sa tina tiparnite in fabrica, plimband SRI-ul prin Lugoj si stiind ca urmeaza sa fie perchezitionat?
Cam greu sa raspunda cineva. Cu totii stim (si aici ma refer la cei din sistem) ce probleme comporta justitia, insa e sanatos sa "ne tinem gura". Problema stabilirii vinovatiei si a pericolului social,mai ales cea a administrarii probatoriului este reala. Modul in care unii magistrati "se sterg la dos" cu Codul de Procedura Penala nu e o noutate. Poate doar pt. mine si pt. cei ca mine, care pe vremea cand eram in facultate, visam si credeam (poate si influentat de sistemul anglo-saxon) ca procesul penal este de fapt un razboi al argumentelor intre aparator si procuror.
Ca sa citez un practician "filozof" : ŢAPÃ !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi - perchezitie domiciliara mariusshogun mariusshogun Buna ziua. Imi studiez drepturile. As vrea sa stiu, daca potrivit intelegerii mele a Codului de procedura penala, Titlul III, Capitolul II, sectiunea VIII ... (vezi toată discuția)
Omor calificat nakata nakata buna tuturor,am si eu o intrebare am un prieten care nu de mult a fost arestat preventiv si acum i sa amanat sentinta.Este arestat pentru omor astfel spus a ... (vezi toată discuția)
Dreptul penal român spre europa sau sua ? In materie de drept penal (fie drept penal fie drept procesual penal) observ ca tendinta este spre sistemul anglo-saxon si nu spre cel romano-german. E bine? ... (vezi toată discuția)