avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Denumire parti in contract de (sub)subantrepriza
Discuție deschisă în Traduceri

Denumire parti in contract de (sub)subantrepriza

Buna seara. As avea nevoie de ajutor cu traducerea unor termeni din limba italiana: appaltatore, subappaltante si subappaltatore.

Este vorba de un contract de (sub)subantrepriza, in sensul ca firma A a incheiat un contract de antrepriza cu Beneficiarul, apoi un contract de subantrepriza cu firma B. La randul ei, firma B a incheiat contract de subantrepriza (pentru lucrarile luate in subantrepriza) cu firma C.
In acest contract de (sub)subantrepriza sunt mentionati toti cei trei termeni.

Eu m-am gandit ca s-ar putea folosi urmatoarea terminologie:
appaltatore = Antreprenor general
subappaltante = Antreprenor
subappaltatore = Subantreprenor

Este corect sau traducerea in limba romana este alta? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dorulacatus , utilizator 19:08, 22 Noiembrie 2013
Appaltatore este intr-adevar antreprenorul (contractantul), subappaltante, respectiv subappaltatore este unul si acelasi: subantreprenor (subcontractant). Daca sunt specificati toti trei in acelasi contract cred ca ar fi trebuit sa specifice la inceput titlul pentru fiecare in parte. Am lucrat ca artigiano in Italia si am avut cateva lucrari in subappalto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subantrepriza in constrcutii goldstar9 goldstar9 Buna ziua, este posibil ca , firma X de constructii incheie un contract te antrepriza cu Z pentru construirea unei case de 100m2, poate X sa ofere in ... (vezi toată discuția)
Subcontractare, antrepriza sau contract prestari servici? mihai888 mihai888 buna seara! De curand am incheiat un contract de prestari servici in Belgia, la randul meu vreau sa \\"angajez\\" pentru efectuare lucrarilor (sistem ... (vezi toată discuția)
Subcontractare contract prestari servicii nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti: intre societatea mea si o alta societate este incheiat un contract de prestari servicii (ridicari deseuri). Acum societatea ... (vezi toată discuția)