Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.O salariata in data de 1.septembrie 2008 a solicitat concediu fara plata pentru o perioada de 90 de zile iar ulterioar expirarii termenului de 90 de zile a cerut suspendarea contractului de munca fara a preciza durata suspendarii.
Ce poate sa faca unitatea pentru a fi in legalitate?
Care poate fi durata maxima a perioadei de suspendare?Va multumesc.
Sunt nevoita sa citez din nou articolul mentionat de colegul:
Art. 54. [suspendarea prin acordul părţilor]
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.
Ca urmare, angajatul neaparat face o cerere de suspendare pe un termen delimitat in timp ( ca altfel de ce ar mai fi suspendare si nu incetare?), iar angajatorul o aproba sau nu.
Buna ziua,fiind primul meu post as vrea sa va salut pe toti!
Am o intrebare,si in acelasi timp o nelamurire,as vrea daca se poate sa ma ajutati si pe mine...
Sunt angajata la un magazin din Pitesti,in domeniul comertului(un supermarket),seful ne-a amenintat,ori intram singure de buna voie in concediu fara plata,ori ne scoate bonurile valorice,mentionez salariul fiind minimul pe economie.Este bine ce face?Are dreptul legal la asa ceva?Daca nu ce se poate face??
Va multumesc anticipat,si va rog frumos sa-mi raspundeti urget :)
Tot respectul
Avand in vedere ca angajatorii folosesc criza financiara mondiala pentru a scadea din cheltuielile firmei este posibil sa renunte la bonurile valorice (banuiesc ca este vorba de tichetele de masa). Legea nu prevede obligativitatea acordarii acestor tichete de masa.
In ceea ce priveste luarea concediului fara plata, acesta nu poate fi acordat decat cu acordul salariatului.
Concediu fara plata
brigite
Daca cineva a fost angajat in luna iulie 2010 poate sa solicite concediu fara plata din luna noiembrie 2010 si daca da pe ce perioada maxima?
va multumesc (vezi toată discuția)