avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala

In urma cu doi ani am avut o altercatie cu un barbat care mi-a vorbit urat, l-am lovit , i-am dat un pumn si atat...Mi s-a deschis un dosar penal ,acum am primit citatie de la parchet, omul vrea sa ma dea in judecata si la dosar are 2 zile de spitalizare si 25 de zile de ingrijiri medicale motivul fiind fractura la osul metatarsian 5 al piciorului. Eu nici nu stiu cum sa procedez in situatia asta..nu stiu cat de grav este pentru mine pentru ca stiu ceea ce s-a intamplat cu adevarat si ca eu nu am avut nici o legatura cu piciorul lui. Nu am un avocat dar la parchet cand am vb cu dl procuror am cerut sa vad radiografia deoarece nu o avea la dosar. Nu stiu ce inseamna 2 zile de spitalizare si 25 de ingrijiri medicale... va rog ajutati-ma cu un sfat ! ce am de facut ?
luissiana a scris:

lovire si alte violente

Din pacate sunt utilizatori care raspund doar de dragul de a raspunde, fara sa cunoasca prevederile legale, din pacate acesti utilizatori mai mult incurca decat ajuta, iar asta este regretabil, menirea acestui forum este de a ajuta cu sfaturi pertinente atunci cand putem si daca cunoastem.
Daca ati ajuns la procuror banuiesc ca urmarirea penala impotriva dvs a fost inceputa si ati fost chemat pentru prezentarea de material, asta ar trebui dvs sa ne spuneti daca ati semnat un PV de aducere la cunostiinta a invinuirii si a dreptului la aparare, apoi daca ati dat declaratia pe formularul tipizat in calitate de invinuit si ce ati facut de fapt la procuror, altfel facem doar supozitii.
Cat priveste incadrarea, avandu-se in vedere nr. de zile de ingrijiri medicale necesare partii vatamate, fapta dvs se incadreaza la art.181 c.p.
ART. 181
Vătămarea corporală
(1) Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
#M11

(1^1) Fapta prevăzută la alin. 1 săvârşită asupra membrilor familiei se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
(3) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
#M21
In mod normal aveti nevoia de asistenta unui avocat, deoarece din cate observ exista posibilitatea sa fiti trimis in judecata din descrierea, iar dvs se pare ca nu ati fost in masura sa oferiti nimic in apararea dvs, fie ca nu ati putut, fie ca nu ati stiut.
Întrucât victima are peste 20 de zile de îngrijiri medicale, a-ți săvârșit fapta de vătămare corporală, art.181 din C.pen., dar dacă vă împăcați cu respectivul dosarul se va închide la nivel de procuratură, fără să primiți nicio sancțiune, dacă nu vă împăcați cu victima atunci ve-ți fi trimis în judecată și aveți toate șansele să primiți o condamnare cu suspendare.
Am fost chemat pentru prezentarea de material , am semnat PV de aducere la cunostinta a invinuirii si apoi a dat iar o declaratie cu ce imi aminteam pentru ac au trecut 2 ani de atunci...declaratia nu avea decat inceputul tipizat ...
Nici nu mai stiu daca am mai spus...eu l-am lovit in zona ochiului dar la el in cele 2 zile de spitalizare motivul este febra iar cele 25 de zile de ingrijiri medicale i s-au acordat pentru fractura la metatarsian 5 si procurorul m-a intrebat daca mai vreau sa imi puna la dispozitie ceva si eu am cerut radiografia pentru picior deoarece stiu sigur ca nu am avut nici o treaba cu piciorul lui si aceasta nu era la dosar. Procurorul mi-a spus ca o sa ia legatura cu el si o sa ii ceara sa prezinte si radiografia si apoi o sa ma sune iar...acum eu nu stiu cum sa fac ca nu dispun de bani, sa astept sa vad daca vine radiografia sau sa ma imprumut si sa caut avocat de pe acum...ma gandeam sa angajez un avocat in cazul in care ajungem in instanta ...este foarte greu pentru mine deoarece totul a plecat de la un lucru minor si zilele lui de ingrijiri arata altceva
Stimate domn, avocat trebuia sa va cautati de la inceput, sa va aparati corespunzator si sa sperati la o solutie de netrimitere in judecata, nu ati facut-o in faza actelor premergatoare, nu ati facut-o in timpul urmaririi penala si nici la prezentarea de material cand v-a fost pus la dispozitie intreg materialul de urmarire penala si aveati posibilitatea sa formulati cereri noi si sa dati declaratii suplimentare.
Acum, probabil, procurorul va intocmii rechizitoriu si o sa va trimita in judecata, apoi o sa va vina citatia de la judecatorie cand vi s-a fixat termen, aveti totusi posibilitatea sa va impacati cu partea vatamata pana la hotararea definitiva.

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala s1924 s1924 Buna seara. In urma cu o zi am fost victima unei agresiuni care s-a soldat cu fractura de piramida nazala + un ochi umflat si o vanataie pe piciorul drept cu 2 ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ChavaLito ChavaLito acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni-sanctiuni boerica boerica Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste urmatoarea problema: Sotul meu a accidentat pe trecerea de pietoni, un domn in varsta de 60 ... (vezi toată discuția)