Buna ziua! Am si eu o nelamurire cu privire la dosar penal fiindca in urma cu 2 luni am fost oprit in circulatie de catre politistii din Romania motiv ca am avut montate pe masina numere de circulatie de ungaria cu semnul P. Exemplu P-05164.
Aceste numere fiind perfect valabile in toata Uniunea Europeana, avand registru completat si asigurare valabila, si politistii spun ca Romania nu le recunoaste si m-i s-a facut dosar penal si mi-au ridicat permisul de conducere fiind sanctionat de art 85.01.4 din OUG 195/2002.
As dori sa stiu daca exista o baza legala pt ca nu gasesc nicaieri motiv sa mi se i-a dreptul de a conduce, n-am avut niciodata nici un accident si n-am incalcat nici o lege pana in prezent si totusi am ramas fara permis :(
Multumesc anticipat !
In talonul numerelor scrie ca sunt valabile pe teritoriul Uniunii Europene, si in Romania nu exista nici o lege unde scrie clar ca nu sunt acceptate.
Nu este posibil ca fiind o incadrare incorecta in acest caz de catre polisti ?
Nu ma poate ajuta cineva :( cum e posibil sa stau 6 luni fara permis de conducere fara sa incalc nici o lege ? unde ma pot adresa in legatura cu cazul meu ? multumesc !
avand dubla cetatenie nu ar fi rau sa va adresati inclusiv ambasadei pentru a rezolva situatia.
daca intradevar numerele sunt valabile ar trebui sa urgentati.
e bine de aratat celor de la parchet ca aveti dubla cetatenie si o sa-si schimbe opinia mai mult ca sigur.