Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
L nr 230/2007 ART. 33
(1) Cenzorul sau comisia de cenzori a asociaţiei de proprietari are, în principal,
următoarele atribuţii:
a) verifică legalitatea actelor şi documentelor, a hotărârilor, deciziilor,
regulilor şi regulamentelor;
b) verifică execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli;
c) verifică gestiunea financiar-contabilă;
d) cel puţin o dată pe an, întocmeşte şi prezintă adunării generale rapoarte asupra
activităţii sale şi asupra gestiunii asociaţiei de proprietari, propunând măsuri.
(2) Cenzorul sau cenzorii aleşi ai asociaţiei de proprietari pot fi remuneraţi pe
baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a proprietarilor, la
data adoptării bugetului anual de venituri şi cheltuieli.
(3) Pentru neîndeplinirea atribuţiilor ce le revin, cenzorul sau cenzorii asociaţiei
de proprietari răspund personal sau în solidar, în faţa legii şi a proprietarilor,
pentru daunele şi prejudiciile cauzate proprietarilor în mod deliberat.
as dorii sa stiu daca sa desfintat comisia de cenzori data printr-o lege
1) daca administratorul blocului poate sa afiseze cheltuielile (consumul) blocului (la afisierul blocului) fara a da la verificat daca aceste cheltuieli sunt corecte conform facturilor primite de la e-on gaz ,apa etc, catre cenzorul blocului sau unuia dintre membrii comisiei de cenzori.
2)daca poate pune la cheltuieli proprietari fara a ii instiinta printr-o sedinta generala ,ce cheltuieli urmeaza sa se faca ,si care vor aparea in consumul blocului.
3)as dorii sa stiu daca sa desfintat comisia de cenzori data printr-o lege.
4) daca nu mai doresc sa fac parte din comisia de cenzori ce as putea face sa nu mai apar pe lista de consum la rubrica cenzori,iar daca apar in continuare pe lista de consum ca cenzor ce ma puteti sfatui in acest caz.
Da sunt cenzor la asociatia de proprietari la bloc,dar nu mi s-a adus nici un act(facturi,bon fiscal daca este cazul,registru de casa,etc.) la verificat