avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lista de intretinere afisata fara controlul dosarului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lista de intretinere afisata fara controlul dosarului

Buna ziua,
Ce repercusiuni pot apare asupra Presedintelui de asociatie proprietari,daca nu ia masuri asupra administratorului care afiseaza listele de intretine fara a avea dosarul verificat de comisia de cenzori ?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2014
lucian1964, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:34, 21 August 2014
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari
Una dintre responsabilitatile administratorului de imobil este sa afiseze in termen lista de intretinere pentru a asigura colectarea cotelor individuale de intretinere
Pentru raspuns la obiect este necesar sa precizati concret daca lista de intretinere este semnata de catre cenzor?
De unde ati tras concluzia ca documentele asociatiei de proprietari nu au fost verificate de comisia e cenzori ?
Am concluzionat acest lucru din faptul ca nu este semnata si stampilata de catre Presedintele comisiei de cenzori si de Presedintele asociatiatiei de proprietari.
Lipsa semnaturilor presedintelui si cenzorului de pe liste nu inseamna neaparat ca listele au fost intocmite fara a se fi verificat de cenzor si aprobat cheltuielile de presedinte...
Intrebati presedintele de ce nu a semnat listele.
Am intrebat Presedintele si am primit raspunsul urmator; Dl. Administrator nu a avut timp sa intocmeasca dosarul si numai( ca are din urma inca doua ) pentru al trimite cenzorului.Intrebarea era, ce repercusiuni pot aparea asupra Presedintelui de asociatie in urma unei reclamatii.
Multumesc.
Administratorul trebuie sa prezinte lunar cheltuielile si repartizarea acestora membrilor comitetului executiv condus de presedinte. Cenzorul trebuie sa verifice aceste liste pe baza documentelor ce au stat la baza intocmirii listei.
In urma explicatiilor presedintelui, administratorul nu si-a indeplinit atributiunile. De ce? Nu stie, e bolnav, e sarlatan..? Presedintele, membrii comitetului si cenzorul trebuie sa-l cunoasca, sa stie ce-i de capul administratorului si sa ia masuri.
Acestia trebuie sa-l schimbe daca nu-si face treaba. Membrii comitetului pot prelua imediat atribuitiunile administratorului, sa verifice, sa intocmeasca listele de plata si intre timp sa caute alt administrator.
Daca cei pe care i-ati ales (presedinte, comitet, cenzori) nu-si cunosc ori nu-si indeplinesc atributiunile legale, schimbati-i, alegeti pe altii care se pricep si vor sa munceasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Atributiile cenzorului sau a comisiei de cenzori lucii67 lucii67 buna seara, am cateva nelamuriri legate de atributiile cenzorului sau a membriilor din comisia de cenzori si as dorii daca se poate sa ma lamuriti si pe mine ... (vezi toată discuția)
Functia de vicepresedinte si secretar aecobob aecobob Buna ziua Va rog sa ma lamuriti ce presupune, practic, functia de vicepresedinte la o asociatie de proprietari in afara de specificatia de la Art.21(3) : ... (vezi toată discuția)