avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Legea 319/2006 , HG 1425/2006
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Legea 319/2006 , HG 1425/2006

Am studiat principalele doua acte normative in domeniu(Legea 319/2006 si HG 1425/2006) .
As vrea sa-mi impartasiti din experienta dumneavoastra in domeniu,sa-mi spuneti care credeti ca sunt neajunsurile,neclaritatile,eventuale scapari,sau dificultati pe care le-ati intampinat in aplicarea celor doua acte normative mentionate.Ce ati propune pentru imbunatatirea legislatiei actuale in domeniul ssm(ma refer in principal la Legea 319/2006 si HG 1425.2006) ? Va multumesc !
Cu stima ,
V.G.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:18, 29 Noiembrie 2013
Daca veti citi cu atentie comentariile din aceasta sectiune de forum, la diferite discutii deschise de catre utilizatori, puteti "colectiona" multe din citez din postarea dvs.
" ... neajunsurile, neclaritatile, eventualele scapari sau dificultati intampinate in aplicarea celor doua acte normative mentionate.... ".
De cele mai multe ori, profesionistii in domeniu sesizeaza institutiile statului abilitate (ITM, Inspectia muncii, Ministerul muncii) asupra acestora, cu ocazia intalnirilor periodice, simpozioanelor, etc. sau in scris prin corespondenta. Dupa analiza, multe se regasesc in actele normative de modiifcare si completare a legislatiei initiale (vezi actele de modificare si completare a HG nr. 1425/ 2006).
Daca doar ati studiat cele 2 acte normative, ati parcurs cca. 30 % din legislatia aferenta. Trebuie avute in vedere si Cerintele minime de securitate si sanatate in munca, standardele de profil ssm, legaturile cu medicina muncii si PSI-situatii de urgenta, ISCIR, politia sanitara, politia de mediu, etc.
Multumesc ! Era legislatia in domeniu, anterioara aparitiei legii 319/2006 mai buna ? Am auzit pe cineva care spunea ca Legea 90/1996 era mai buna,nu stiu la ce se referea.Legea 319 si HG 1425 au lipsuri in comparatie cu Legea 90/1996 ?
O lege abrogata la aparitia noii legi nu poate fi mai buna decat cea noua.
Legea ssm nr.319/ 2006 a fost emisa dupa terminarea negocierilor pentru aderarea la UE, pentru sectiunea ssm, relatii de munca, etc. si respecta principiile general valabile in cadrul tarilor membre ale UE.
Orice act normativ este perfectibil, motiv pentru care periodic apar modificari si completari ale documentului initial, de regula cand apar prevederi legislative noi in cadru UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate cu max 9 angajati mariancojocea mariancojocea dpdv ssm care sunt conditii de functionare ale unei societati cu max 9 angajati ? (vezi toată discuția)
Responsabil ssm adrian65 adrian65 Sunt angajat, la o firma care este subantreprenor in cadrul unui proiect de constructii, cu C.I.M. <Inspector SSM> si cu decizie de <Lucrator desemnat ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii pentru asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav animarsrl animarsrl Buna ziua, Pentru asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav este obligatorie protectia muncii? Ei sunt salariati ai primariilor, iar locul de munca ... (vezi toată discuția)