Buna ziua! Doresc anul acesta sa dau examen de intrare in Barou la Constanta insa am cateva nelamuriri:
1. Examenul se va da in Baroul din Constanta sau la Bucuresti? Am auzit ca toti candidatii vor veni de anul acesta la Bucuresti pentru a da examen.
2. Am nevoie de vreo semnatura sau vreun act pentru a dovedi ca am un avocat cu care fac stagiul sau de abia dupa ce promovez examenul trebuie sa imi gasesc un avocat... sau nu e neaparat nevoie de avocat definitiv pentru stagiu? in legea 51/1991 am citit ca se tin cursuri si alte cateva modalitati de realizare a stagiului.
3. Subiectele si tematica este publicata undeva sau este publicata prea tarziu pentru a fi luata in considerare? Sau se pot utiliza subiectele si tematica publicate pe site-ul Baroul din anii precedenti?
Imi cer scuze pentru lipsa mea de cunostine, insa totul pare atat de confuz...:sorry:
Primirea in profesie se obtine numai pe baza unui examen la nivel national organizat de U.N.B.R, potrivit legii 51/1995 (cu modificarile in vigoare de la 1 ianuarie 2009), si Statutului profesiei de avocat.