avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Documente contabile pe care trebuie sa le intocmeasca ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Documente contabile pe care trebuie sa le intocmeasca un PFA

grupa CAEN 107, si 1071, 1072

fabricarea prajiturilor.

va multumesc din suflet pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:20, 25 Noiembrie 2013
In general, pentru un pfa trebuie sa completati registrul jurnal de incasari si plati, registrul inventar unde se trec bunurile sub forma obiectelor de inventar si a mijloacelor fixe (de valoare mai mare de 25 000 lei), si registrul unic de control
Daca nu se inregistreaza note contabile ca in partida dubla atunci cum se calculeaza rezultatul operational(pierdere/profit)?

Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2013
george-neagu, moderator
Venitul net din activităţi independente se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, deductibile, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.
Venitul net anual/Pierderea anuală se înscrie în declaraţia 200 privind venitul realizat.
Pentru cheltuieli completati lunar in fisele pentru operatiuni diverse si totalul la sfarsit de luna il treceti in jurnalul operatiunilor diverse. Din art. 48 din codul fiscal veti vedea ca o parte din cheltuieli sunt deductibile limitat si in jurnalul privind operatiunile diverse preluati doar valoarea acceptata ca fiind deductibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)
Neclaritati in calcularea venitului net ismi3ismi ismi3ismi A.\"52. Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, din Registrul-jurnal de ... (vezi toată discuția)
Cateva intrebari contabilitate ll irina_iris_26 irina_iris_26 am ii neplatitor tva sistem real...intrebari: 1-completez registru incasari -plati si la final de an ce fac cu reportul?(il declar in declaratia 200?)si ... (vezi toată discuția)