avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mansarda in vila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mansarda in vila

Buna ziua.
In curand familia mea va achizitiona un apartament intr-o vila veche, mai exact etajul 1 al unei vile care are beci, parter, etaj, si mansarda. Mai este un apartament la parter, si fiecare dintre cele doua apartamente are intrare separata din curte, pe unde se poate intra in apartament si in beciul fiecarui apartament. Desi in cadastru casa scarii este trecuta la spatiu comun, celalalt apartament are intrare separata, si proprietarul de unde cumparam noi ne-a spus ca ei nu au folosit niciodata podul, si pe intrarea noastra, cea cu scara nu intra niciodata. Desi in acte este spatiu comun va trebui noi sa cumparam o usa noua. Podul insa, unde numai noi avem acces, nu este trecut in cadastru. Este foarte darapanat, si, desi acoperisul a fost reparat acum cativa ani, si casa reabilitata, in pod nu s-au facut reparatii, si acum ar trebui sa le facem noi, pe banii nostri. Stie cineva cum am putea afla a cui proprietate e podul si cum am putea intra in posesia lui legal? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: emma_imn , utilizator 11:42, 26 Noiembrie 2013
Buna ziua,
Normal, beciul si podul sunt parti comune.
Daca va intelegeti cu vecinii dumneavoastra ca ei sa ramana cu beciul si dumneavoastra cu podul atunci, incheind o intelegere amiabila pe care o puteti, eventual, parafa si la un notar sau avocat, fiecare va ocupati da cate una din parti.
Asta nu inseamna ca acoperisul nu va ramane parte comuna.
Incercati calea amiabila si totul va fi bine.
Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc pentru raspuns. Dupa cum spuneam, cele doua beciuri sunt separate, si sunt si pe cadastru. Sper, intradevar, sa ajungem la o intelegere amiabila in ce priveste podul, mai ales ca pentru intretinerea lui, si a casei scarilor, ambele parti comune, numai noi vom suporta cheltuielile pentru ca numai noi le putem folosi.
Problema noastra mai este si faptul ca podul nu este in cadastru. Fiind fosta casa nationalizata, ne temem de faptul ca am putea face mai multe cheltuieli cu podul, si, daca este inca al primariei, ar putea sa fie la un moment dat vandut cuiva de primarie, daca noua nu ne apare in acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune casa de locuit promocris promocris Buna ziua . Intr-o casa compusa din parter, demisol, etaj 1 si mansarda locuim doua familii . Casa este compusa din doua apartamente, ap.1 care contine ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru construirea unei mansarde victorcoman victorcoman Buna ziua! Locuiesc intr-o vila din care detin apartamentul de la etaj, impreuna cu vecinul de jos am convenit sa transformam podul in mansarda (strict ce se ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc jenicaprod jenicaprod Este obligatoriu ca in cazul construirii unui acoperis la bloc, toti locatarii sa plateasca cote egale(cel de la ultimul etaj la fel ca cel de la parter)? ... (vezi toată discuția)