avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM nu glumeste si nu iarta!!??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM nu glumeste si nu iarta!!??

Am inceput o afacere de cateva zile( un mic atelier de confectii),am inchiriat spatiu,am facut punct de lucru la Reg.Com,am dat anunturi in ziar ca vreau sa angajez personal,am adus masinile de cusut,materia prima etc , a venit un prieten si un verisor sa ma ajute sa ma instalez pana o sa gases personal, si acum incep problemele :
* Vin inspectorii ITM si ma amendeaza cu 100 mil lei. pt. ca nu avem contracte de munca,protectia muncii,psi,etc.
M-am rugat de ei sa-mi dea un termen sa indeplinesc toate conditiile pt. ca am deschis de cateva zile si nu cunosc exact ce trebuie sa fac. Dar nu au vrut. Asa ca am inceput afacerea cu stangul,un minus de 100 mil. lei.

In concluzie va rog sa ma ajutati sa fac o contestatie( nu am facut nici odata), Eu am rezolvat toate problemele pt.care am luat amenda, si ma gandesc .poate o sa tine cont de aceste lucruri si o sa-mi schimbe amenda in avertisment.

Va multumes ,
Cel mai recent răspuns: shatoura , utilizator 18:37, 27 Octombrie 2005
Am inceput o afacere de cateva zile( un mic atelier de confectii),am inchiriat spatiu,am facut punct de lucru la Reg.Com,am dat anunturi in ziar ca vreau sa angajez personal,am adus masinile de cusut,materia prima etc , a venit un prieten si un verisor sa ma ajute sa ma instalez pana o sa gases personal, si acum incep problemele : >* Vin inspectorii ITM si ma amendeaza cu 100 mil lei. pt. ca nu avem contracte de munca,protectia muncii,psi,etc. >M-am rugat de ei sa-mi dea un termen sa indeplinesc toate conditiile pt. ca am deschis de cateva zile si nu cunosc exact ce trebuie sa fac. Dar nu au vrut. Asa ca am inceput afacerea cu stangul,un minus de 100 mil. lei. > > In concluzie va rog sa ma ajutati sa fac o contestatie( nu am facut nici odata), Eu am rezolvat toate problemele pt.care am luat amenda, si ma gandesc .poate o sa tine cont de aceste lucruri si o sa-mi schimbe amenda in avertisment. > > Va multumes ,

Da,am reusit sa ma inregistrez.

Nu doreste nimeni sa comenteze?? sau macar sa-mi spuna cineva ce se intampla daca nu platesc aceasta amenda. Va multumesc!!
Nu va pot sfatui cu nimic (doar sa mergeti in audienta la seful ITM), dar nu pot sa nu comentez. In SUA, un intreprinzator este asistat timp de 1 an, adica invatat ce are de facut in domeniul afacerii si al legislatiei, la noi in schimb exista o toleranta zero! Poate dam o idee guvernantilor nostri pt o lege prin care sa se incurajeze si ajute intreprinzatorii.
Va urez succes!
Am patit si eu acelas lucru dupa reluarea activitatii -dupa vreo doi ani de inactivitate; m-am ales cu o amenda de 55 milioane(vechi). Am facut o adresa la ITM in care am aratat situatia financiara a societatii (cu documente:balante.bilant)si am solicitat plata in rate a amenzilor.N-am primit nici un raspuns sau vreo aprobare, dar amenzile le-am platit asa cum mi-am propus!!!
Cred ca ,la aceasta data,ai rezolvat cumva necazul. Am citit azi problema ta.
MULT SUCCES.
DC. CITESTI CU ATENTIE PROCESUL-VERBAL PE CARE PROBABIL L-AI PRIMIT VEI GASI RASPUNSUL . POTI FACE CONTESTATIE IN TERMEN DE........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executie casa regie proprie sau firma laurentiuu laurentiuu Doresc sa construiesc o casa.Nu doresc firma pt ca au niste sume uriase, vreau sa o construiesc in regie proprie. Din cate am citit, daca vine un control, ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea salariului in cim ContSters87904 ContSters87904 ce se intampla ca sanctiune ptr firmadaca nu este respectat salariul minim pe economie? amenda contraventionala? (vezi toată discuția)
Protectia muncii srl 1 angajat, punct de lucru si sediu casa proprie Octavian1978 Octavian1978 Am un SRL pe comert online la care sediul social si punctul de lucru este in casa proprie. Am angajat de curand prima persoana - pe sotie, care evident a ... (vezi toată discuția)