avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectarea salariului in cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectarea salariului in cim

ce se intampla ca sanctiune ptr firmadaca nu este respectat salariul minim pe economie? amenda contraventionala?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 16:12, 7 Octombrie 2009
se intampla ca mie mi-e mila de patron, dar asta nu inseamna ca am dreptate, dar, patronul este cel mai artacat personaj al capitalismului nostru cu fata inumana; ar merita sa deschidem un subiect
Acum cativa ani, intermediind o angajare, la criticile aduse angajatorilor de o aspiranta la angajare am intrebat-o de ce nu isi face o firma...raspuns:"Da ce, sunt proasta, eu nu vad ca nimic nu merge! Incercati sa intelegeti situatia, poate nu are, poate afacerea merge prost...iar daca este nenorocit, plecati! (Lucrez din ianuarie pt un partener-firma, fara plata! Mentin clientii-cati mai sunt si astept vremuri mai bune. Mai multe amanunte, va mai pot ajuta cu o parere.
Cum adica nu este respectat ?
La ITM nu se primeste CIm daca nu are drepturile minime ! -
nu este vb de mine in speta eu lucrez in vanzari este vb de o prietena a mea, n-am timp si loc sa va povestesc cateva 60 exemple cu patronachi de astia ca nu v-ar mai veni sa plangeti dupa ei
annajanette a scris:

ce se intampla ca sanctiune ptr firmadaca nu este respectat salariul minim pe economie? amenda contraventionala?

Stabilirea pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui minim brut pe economie constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.
Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii se fac de catre personalul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, prin inspectoratele teritoriale de munca judetene si al municipiului Bucuresti, imputernicit, dupa caz, prin ordin al ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse.
ITM il amendeaza pe patron

Alte discuții în legătură

Reducere salariu sub cel minim pe economie eduard.popa.90 eduard.popa.90 Buna ziua. In luna mai 2010 societatea comerciala la care lucrez a redus salariile tuturor angajatilor cu 20%. Inainte de aceasta data, aveam un salariu egal ... (vezi toată discuția)
Salariu la cim cu timp partial buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa ma lamuriti si pe mine daca un salariat angajat cu cim cu timp partial este legal sa aiba salariul sub salariul minim pe economie va ... (vezi toată discuția)
salariu trecut pe notificarea de plata angelica82 angelica82 Buna ziua, Fac o notificare de plata firmei unde lucrez.Sunt insarcinata si momentan sunt in CM.Sunt angajata din Iulie 2013 cu salariul brut 800 lei ... (vezi toată discuția)