avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare factura protocol
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare factura protocol

Buna seara! Directorul merge cu partenerii de afaceri la un restaurant unde iau masa, si pentru asta se face o factura lunara de masa servita. Intrebarea mea este cum inregistrez aceasta factura in contabilitate? Multumesc anticipat de raspus!
Cel mai recent răspuns: intrebare_buna , utilizator 19:14, 26 Noiembrie 2013
Factura se inregistreaza pe protocol, aceasta cheltuiala fiind partial deductibila la calculul impozitului pe profit conform Codului Fiscal, art 21
(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
a) cheltuielile de protocol în limita unei cote de 2% aplicată asupra diferenţei rezultate dintre totalul veniturilor impozabile şi totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decât cheltuielile de protocol şi cheltuielile cu impozitul pe profit
Buna ziua!
Multumesc de raspuns, dar eu am alta intrebare, Imi spunea cineva ca aceasta factura poate fi considerata ca avantaj in natura la angajatii. Este adevarat?Se poate face asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de protocol lenuivan lenuivan Primesc aproape zilnic facturi cu \\"masa servita\\"......cu valori mici pana in 300 ron, se pot inregistra pe 623? (vezi toată discuția)
Cheltuieli protocol dida5801 dida5801 Am urmatoarea situatie: societatea are activitate turism/restaurant. Se marcheaza pe restaurant protocol.(mese servite ptr dif clienti ) Cum pot sa inregistrez ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cheltuieli protocol mi_ta mi_ta Buna seara! As dori sa stiu si eu ce se poate inregistra ca cheltuiala de protocol la CMI. Multumiri anticipate! (vezi toată discuția)