avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Vama colet SUA prin DHL
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Vama colet SUA prin DHL

Buna ziua! Cei de la Amazon mi-au trimis o tableta cu valoare cadou prin DHL Express. Va trebui sa platesc ceva la vama?
Cel mai recent răspuns: ContSters187835 , utilizator 20:33, 25 Noiembrie 2013
Chiar daca bunul respectiv este cadou el trebuie sa aiba o valoare pentru vama, justificata prin documente prezentate de catre dvs. Procedura de stabilire a valorii in vama este prevazuta in OMFP nr. 1.975/2010 pentru aprobarea Normelor tehnice privind determinarea valorii în vamă pentru bunurile introduse în România de către persoanele fizice, publicat în Monitorul Oficial al Romaniei , partea I nr.494/16.VII.2010. In masura in care aceasta valoare este mai mica de 45 de euro, bunul este scutit de taxe, peste aceasta valoare se aplica masurile din tariful vamal de import (taxe vamale, TVA, accize, suprataxe, etc.).Puteti citi aici : [ link extern ] )
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2013
ContSters187835, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tva platesc la cumpararea unei masini din america? truta_marian truta_marian Bună ziua. Ce lege să citesc pentru a afla ce TVA trebuie să plătesc la achiziţia unui autovehicul din S.U.A.? Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Achizitie tigari din import pentruu consum propriu MihaiDG MihaiDG Vreau sa comand de pe un site strain un cartus de tigari pentru consum propriu. V trebui sa platesc alte txe statului Roman? Accize, tva.... (vezi toată discuția)
Taxe vamale colete uk-ro pentru persoane fizice CHANEL CHANEL O persoana din UK trimite un colet cu haine - cadou -catre o persoana din Romania -e vorba de 5 piese de imbracaminte pentru uz personal -asta ca sa nu se ... (vezi toată discuția)