avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxe vamale colete UK-Ro pentru persoane fizice
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxe vamale colete UK-Ro pentru persoane fizice

O persoana din UK trimite un colet cu haine - cadou -catre o persoana din Romania -e vorba de 5 piese de imbracaminte pentru uz personal -asta ca sa nu se inteleaga ca ar fi vorba de un container sau zeci de kg.. Expeditorul plateste transportul ( calculat , prin DHL) si vrea sa isi asigure coletul si plateste si o suma in plus pentru o valoare declarata de 400 GBP .
In vama Ro, din taxele vamale calculate rezulta o suma exorbitanta- pe care destinatarul trebuie sa o plateasca dar nu isi permite.
De unde sa stie un om de rand care este regimul de vamuire - dupa Brexit- al coletelelor intre persoane fizice ,cu titlu de cadou , si ca valoarea declarata NUMAI pentru asigurarea coletului va fi considerata ca si valoare declarata pentru vamuire, ca si cum ar fi fost o achizitie comerciala..
Intrebarea este urmatoarea : Daca destinatarul nu plateste si nu accepta preluarea coletului din vama , ce se intampla in continuare cu coletul ? in plus,- pot aparea consecinte de natura juridica pentru expeditor si/sau destinatar in relatie cu autoritatile vamale sau firma de curierat ?daca da , care ar fi acestea?
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Tva pentru produs achizitionat in ue ? in2ition in2ition Buna ziua, Urmeaza sa primesc un colet din Statele Unite. Este vorba de un laptop, care a fost achizitionat in UK si trimis in Statele Unite. Am factura ... (vezi toată discuția)
Dhl imi cere coletul inapoi, dupa livrare! exterminator86 exterminator86 Buna ziua dragilor, Va prezint in continuare o situatie tipic romaneasca :O : Detin o firma care are ca domeniu de activitate vanzarea en gros si en ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale prea mari dimlight dimlight Buna ziua, am fost anuntata astazi ca urmeaza sa intre maine un colet venit din China in tara in valoare de aproximativ 50$ prin compania GLS. Ei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)