avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intelegere de plata cu o firma de recuperari creante ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intelegere de plata cu o firma de recuperari creante anulata!!!

buna ziua!
va necajesc din nou cu una din vesnicele mele probleme. sotul meu a avut un credit la Pireus la care am platit o perioada buna, la un momenta dat nu am mai putut plati deloc, Pireus a esionat datoria catre Kruk, noi eram plecati la muna in strainatate. Soacra mea alarmata a incheiat o intelegere de plata cu Kruk prin care noi urma sa platim 100 de rate a cate 520 de lei lunar. Ma platit sin ianuarie 2011 pana in aprile anul acesta in mod constant, chiar daca s-a mai intamplat sa ramanem cu un rest de plata de la o luna la alta sau sa se adune doua rate restante am revenit in surt timp in grafic. Acum din aprile am faut plati mai muci decat rata stabilita, cate 200-300 de lei lunar si s-au adunat restante, drept urmare Kruk a anulat intelegerea de plata si ma someaza sa achit in cel mai scurt timp 65.000 de ron :O. Suma de la care plecasem in ianuarie 2011 era de 52.000 iar la aceasta suma ei au calculat acum penalitati si dobanda. Nu dispun sub nicio forma de acesti bani si nu pot nici achita dintr-un foc restanta pe care o am la ei, de vreo 3000 de lei ca sa revin in grafic. Ma ameninta ca vor transfera dosarul catre departamentul juridic si a vor cere executarea silita. le-am expliat de cel putin 100 de ori ca nu este varianta convenabila pentru niciuna din parti deoarece noi locuim intr-o casa proprietea a soacrei mele ( este mostenita, deci se poate dovedi ca a fost a ei dintotdeauna), nu detin bunuri care sa poata fi supuse executarii silite. eu nu lucrez, sotul meu lucreaza in strainatate dar si veniturile de acolo nu sunt extraordinare, undeva in jur de 2000 de lei lunar si avem doi copii prescolari. nu reusesc sa mai ajung cu cei de la kruk la ninio intelegere si nu stiu ce pot face. de aceea apelez la dumneavoastra pentru un sfat, sunt efectiv disperata se apropie 15 decembrie, data scadenta si ma tem de ce va fi mai departe.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:10, 26 Noiembrie 2013
Soacra mea alarmata a incheiat o intelegere de plata


Si ce-o fi scris in ea ? Intelegere inchei in nume propriu, nu poti sa te intelegi tu ca vor plati altii..
Cine e cel imprumutat prin contract ? Numai sotul sau si dvs ?
Daca ajungeti la executare silita va vor retine doar 1/3 din salariu.

:offtopic:Va rog sa nu mai mentionati in mesaje numele societatilor implicate, pe forum discutam ideea , nu persoana, multumesc.


Imi cer scuze pentru mentionarea numelui societatii. In legatura cu intelegerea de plata exact asa s-a intamplat, soacra mea a ajuns la intelegere cu ei privind esalonarea sumei de 52.000 de lei, pentru ca noi nu eram niciunul in tara. Imprumutat in contract este doar sotul meu. Este legal ca ei sa imi calculeze dobanda si penalitati inclusiv pe perioada in care s-au facut plati conform graficului?
Eu inteleg ca asa a fost, insa e importanty ce-o fi scris acolo..
Da, penalitatile se calculeaza cf contractului si pt toata suma declarata scadenta, doar instanta poate reduce aceste penalitati.
Puteti sa nu mai platiti si sa-l gaseasca pe sot sa sa-i puna poprire pe salariu. Zgaltaiti-o intai pe soacra sa isi aduca aminte ce-a semnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Probleme firma de recuperari creanțe Dede88 Dede88 Buna ziua, Sa va spun problema mea. In anul 2009 am facut un credit de nevoi personale la BCR. Dupa cateva luni am ramas fara serviciu si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta aferenta unui contract de credit neachitat cimpeancecilia cimpeancecilia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, indrumari legale cu privire la achitarea unui contract de credit pentru care sunt presata de KRUK Romania SRL - ... (vezi toată discuția)