avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoana desemnata transport marfa, raspundere in caz ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoana desemnata transport marfa, raspundere in caz de accident

Salut.
Am si eu o intrebare:daca esti persoana desemnata intr-o firma,trebuie sa ocupi neaparat functia de coordonator,sau poate altcineva sa ocupe aceasta functie?
Eu de exemplu,ocup functia de agent transporturi,sunt persoana desemnata si altcineva este coordonator,iar in cazul unui accident sau altceva cine este tras la raspundere:eu sau el?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:36, 27 Noiembrie 2013
In cazul unui accident este tras la raspundere conducatorul auto gasit vinovat de producerea accidentului .

Daca accidentul s-a produs ca urmare a starii tehnice a vehiculului dovedita printr-o expertiza tehnica atunci poate fi tras la raspundere pe langa conducatorul auto si persoana care are prin fisa postului atributii privind verificarea starii tehnice inainte de plecarea in cursa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)
Accident mortal; daune alinaradu23 alinaradu23 Buna ziua, Un autoturism cu doi pasageri a patruns pe contrasens lovind grav un altul, in urma accidentului pasagerii din primul autoturism au decedat, in ... (vezi toată discuția)