avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Trecerea de la microintreprindere la Impozit profit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Trecerea de la microintreprindere la Impozit profit

Buna ziua,
in ce cazuri o microintreprindere poate trece la plata impozitului pe profit in afara de cazul atingerii plafonului de 65.000 euro.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 13:19, 27 Noiembrie 2013
Definiţia microîntreprinderii
O microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
- realizează venituri, altele decât cele din activităţi în domeniul bancar, în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii, în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului;
- a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei al 65.000 euro;
- capitalul social este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale.

Sursa:
[ link extern ] !/
Buna ziua,

Fata de cele de mai sus, as preciza ca in timpul anului o microintre[rindere poate deveni platitoare de impozit pe profit numai in conditiile depasirii plafonului de 65.000 euro.
Celelalte conditii citate in raspunsul anterior se verifica numai la sfarsitul anului.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

microintreprindere Andra_m Andra_m Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cum este corect sa platesc impozit. Din martie mi-am deschis un SRL, sunt singurul actionar, nu am angajati ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere sau nu ? gheorghe175 gheorghe175 Intrebarea mea se refera incadrarea unei firme la categoria de microintreprindere sau nu . Conform legislatiei in vigoare daca o societate comerciala are mai ... (vezi toată discuția)
Ou 8 / 2013 microintreprinderi < 65000 euro clascu clascu V-as ruga sa ma lamuriti daca definitia microintreprinderii din CF ramane dupa acest OU 8 /2013, nu e prea clar. Mai precis, vreau sa inteleg daca OU 8 se ... (vezi toată discuția)