avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale OU 8 / 2013 microintreprinderi < 65000 euro
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

OU 8 / 2013 microintreprinderi < 65000 euro

V-as ruga sa ma lamuriti daca definitia microintreprinderii din CF ramane dupa acest OU 8 /2013, nu e prea clar.

Mai precis, vreau sa inteleg daca OU 8 se aplica sau nu unui SRL cu obiect principal de activitate 7022 consultanta in afaceri si management, care este exceptat din definitia initiala a microintreprinderii din CF.
Cel mai recent răspuns: hoinarescu , utilizator 09:26, 28 Ianuarie 2013
Din cate am vazut eu, consultanta este inca exceptata. Iata ce spune articolul Avocatnet.ro de astazi:

Potrivit Codului fiscal, microintreprinderile sunt definte ca persoane juridice romane care, la 31 decembrie, indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

- realizeaza venituri, altele decat cele din activitati in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital (exceptie fac doar persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere in aceste domenii) in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului;
- au realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei al 65.000 euro;
- capitalul social este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

microintreprindere Andra_m Andra_m Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cum este corect sa platesc impozit. Din martie mi-am deschis un SRL, sunt singurul actionar, nu am angajati ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri din activitati cu cod caen 7022 si 6622 robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Am doua situatii: O firma care are in CUI codul CAEN 4711 dar a obtinut venituri in 2012 prin activitati din codul CAEN 7022 (consultanta in ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la microintreprindere la impozit profit mariusf09 mariusf09 Buna ziua, in ce cazuri o microintreprindere poate trece la plata impozitului pe profit in afara de cazul atingerii plafonului de 65.000 euro. multumesc. (vezi toată discuția)