avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere si ingrijire copil continuat de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere si ingrijire copil continuat de tata

Buna ziua,
teoretic sunt in CIC pana la data de 27.08.2014, cand copilul va implini varsta de un an si 11 luni conform legii , insa as vrea sa ma intorc mai de vreme cu cateva luni la serviciu adica prin februarie in favoarea sotului care ar trebui sa intre in aceeasi luna in CIC in locul meu, intrebarea mea era care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru intocmirea actelor.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:07, 28 Noiembrie 2013
1. - Tatal copilului poate beneficia si el de CCC cel putin o luna.
- Daca vrea mai multe luni cu atat mai bine.

2. Cand vrea sa intre in CCC tatal va proceda la fel cum ati procedat si dvs.:
- face cerere la angajator pentru suspendarea contractului individual de munca pentru a intra in CCC;
- intocmeste dosarul cu actele necesare;
- depune dosarul la Primarie.
Cu cat timp inainte ar trebui sa anunt angajatorul avand in vedere si faptul ca nu se asteapta sa ma intorc mai devreme.
Multumesc.
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si Normele de aplicare a ei spun ca se poate intra in CCC si se poate relua activitatea oricand inlauntrul perioadei de CCC.

2. Nu este prezicat nicaieri un anume termen de anuntare a angajatroului dar va recomand sa-l anuntati de reluarea activitatii cam cu vreo doua saptamani inainte pentru a avea si el timp sa-si reorganizeze activitatea (mai ales daca in locul dvs. a angajat alta persoana pe perioada determinata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea tatalui de a sta in concediu de crestere copil olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Am citit legea care prevede obligativitatea tatalui de a sta in concediul de crestere copil timp de o luna si nu am inteles mare lucru. Ce se ... (vezi toată discuția)
Dreptul salariatei la întoarcerea din ccc. am nevoie de un sfat, ... Albilaura Albilaura Dreptul salariatei la întoarcerea din ccc. Am nevoie de un sfat, va rog. Eu sunt în ccc de 1 an și 5 luni. Locul de munca unde sunt este doar pentru o ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie 2013 DanaPatrascu DanaPatrascu Buna seara, As dori sa ma ajutati sa lamuresc niste neintelegeri in conditiile in care nimeni nu m-a ajutat,am inteles ca mai nou si tatal copilului ... (vezi toată discuția)