avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hartuire sexuala la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hartuire sexuala la locul de munca

Daca un coleg de serviciu i-ti face propuneri idecente pe care tu le refuzi iar el continua,ba mai mult trimite mesaje pe telefon in care i-ti adreseaza cuvinte vulgare,se numeste hartuire sexuala?si daca da care este procedura de a fi pedepsit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 28 Noiembrie 2013
Nu este hartuire sexuala; este eventual o tachinare.
Prevederi legale referitoare la hartuire.
[ link extern ]
Pentru a fi considerata hartuire sexuala este necesar ca faptuitorul sa ocupe o functie care ii confera autoritatea sau influenta in raport cu victima infractiunii. Din ce am inteles este doar coleg. Vorbiti cu angajatorul..
Verificati in reg.intern daca un astfel de comportament este considerat abatere disciplinara si daca da , atunci depuneti o sesizare la angajator.

In acest sens, puteti trimite o sesizare scrisa catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), care poate sa amendeze atat hartuitorul, cat si institutia angajatoare, daca a tolerat comportamentele de hartuire sexuala.

Puteti trimite, de asemenea, o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca/Inspectia Muncii pentru ca aceasta institutie poate sa amendeze angajatorul, daca permite hartuirea sexuala la locul de munca.
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~