avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara. Recent ne-a decedat singurul copil pe care l-am avut. Acum, in cazul decesului meu sau al sotului , cine este considerat mostenitor legal. Eu nu am frati, dar sotul meu are.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: antonia77 , utilizator 11:52, 30 Noiembrie 2013
Condoleante. Este greu dar cu ajutorul lui Dumnezeu treceti peste aceasta durere.
Sunt doua situatii -
1 Daca sotul dvs. moare primul, si pana la data decesului nu ati incheiat nici o conventie matrimoniala , dvs. ca sotie supravietuitoare veniti in concurs pentru dezbaterea succesiunii pe cota de 1/2 , sau pe bunurile sotului, cu rudele sotului dvs. , parinti, frati, nepoti.
2. Daca dvs. sunteti cea care decedati prima, sotul dvs. va mosteneste in cazul in care nu aveti pe linie ascendenta sau descendenta mostenitori.
Va multumesc mult.
pe partea dumneavoastra, daca decedati inaintea sotului, si nu faceti un testament, vor fi cautati mostenitori , din toate cele patru clase de mostenitori legali. daca faceti un testament, atunci daca nu aveti frati, vor fi chemati parinti daca vor mai fi in viata. daca nu, sotul va mosteni.

la sot aceeasi poveste. printr-un testament ii inlatura pe frati de la mostenire, vor fi chemati numai parinti daca mai sunt in viata.

cel mai bine ar fi sa faceti fiecare cate un testament, unul in favoarea celuilalt.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
antonia77, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim matrimonial moștenirea bunurilor bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați ... 13Alin13 13Alin13 Moștenirea bunurilor Bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați cu informație . Sunt căsătorită , iar după căsătorie am încheiat cu soțul o ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament detinut in cote parti egale mariafaravina mariafaravina Va rog sa imi raspundeti, daca se poate. Eu si sotul meu detinem un apartament, in cote egale, pe care l-am cumparat. In cazul in care unul dintre noi moare, ... (vezi toată discuția)