avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier

am fost implicat in accident in care persoana cealalta a fost vinovata...in urma accidentului am 10 zile de la medicul legist...pot obtine daune morale, daca da cat si de la cine?am dureri de ceafa , am avut lovitura la cap, la umar si genunchi,pot prelungi zilele de ingrijiri?in ce conditii si daca a castigat cineva astfel de proces cu ce suma ma pot alege ?multumesc
Daca aveti doar 10 zile de ingrijiri medicale, cel vinovat nu va raspunde penal, aveti posibilitatea sa va adresati instantei civile.
da..in caz ca nu prelungesc zilele de ingrijire... pe civil se acorda ceva sume despagubiri daca nu am fost spitalizat?merita procesul?
Ca sa intelegeti dvs mai bine, daunele materiale vor rezulta din cheltuielile ocazionate cu incidentul, probate cu facturi, chitante si alte acte; daunele morale se stabilesc prin apreciere, ca urmare a aplicarii de catre instana de judecata a criteriilor referitoare la consecinele negative suferite de cei în cauza în plan fizic si psihic, importana valorilor lezate si în masura în care au fost lezate aceste valori, intensitatea perceptiei consecintelor vatamarii, masura în care le-a fost afectata situatia familiala, profesionala si sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune materiale si morale puncuskaa puncuskaa la o vatamare corporala cu 11-12 zile de ingrijiri medicale , cam in ce cuantum sunt daunele morale si materiale? (vezi toată discuția)
Nup si daunele penale ContSters116875 ContSters116875 Unei persoane i se da NUP pentru lovire si alte amenintari in urma unei cercetari penale, dorind acum despagubiri pentru calomnie. Cum se procedeaza? Ce ... (vezi toată discuția)
Ce sumă de bani poate acorda instanța părții vătămate? Kakanannsjoxxkakqnnskxkskanqnn Kakanannsjoxxkakqnnskxkskanqnn Fratele meu a avut o altercație intr un spațiu public . Un individ l a acostat , fratele meu fiind cu familia , înjurând ul . In urma înjurăturii cei doi ... (vezi toată discuția)