avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Ce se intampla cu o persoana executata silit, dar care nu dispune de bunuri mobile sau imobile ? Nu detine imobil (locuieste in locuinta de serviciu a partenerului de viata),bunuri,nu are serviciu.A fost executat silit pentru neplata unor rate bancare in luna august anul curent,pentru un imprumut contactat acum 5 ani,lucru aflat intamplator de pe un site al tribunalului PRAHOVA. Nu a primit nici un fel de instiintare. Mai mult de atat ,pt. ca nu mai are serviciu nu a mai putut onora datoria si s-a platit un procent de 25% rata lunar, cu intarzieri maxima de 2 luni.As dori sa stiu ce i se poate intampla in acest in acest caz..Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tortio , utilizator 22:48, 27 Noiembrie 2013
Daca nu are bunuri si nici venituri, va fi declarata insolvabila. Executarea se poate relua oricand, in viitor se poate angaja sau poate dobandi bunuri, moment in care creditorul are ce executa.
Multumesc,sa inteleg ca nu va scapa niciodata,Nu se va prescrie sau ceva de genul asta ? Am citit pe alte site si unele spuneau ca daca esti insolvabil 3 ani,inceteaza executarea. Apropos...s-a platit in continuare la banca ,inclusiv in aceasta luna.Cum sa procedeze? mai plateste sau acesti bani intra in buzunarul bancii degeaba ? Si daca se hotaraste sa plateasca unde trebuie sa se adreseze ? Imi cer scuze sunt o mie de intrebari !!!
In cursul celor 3 ani, se poate relua oricand executarea. Bancile de obicei fac cereri de staruinta la executori sau revin cu cerere de continuare / reluare a procedurilor si atunci iar se fac investigatii, sa se afle daca debitorul nu s-a angajat intre timp, nu a dobandit vreun bun; a spune ca nu va scapa niciodata este prea mult, banca staruie in executare, cere continuarea, cere din nou executarea dar nu la nesfarsit.
Va multumesc pt raspuns.M-am edificat.O ultima intrebare as mai avea , ce trebuie sa faca in cazul cand va dori sa achite aceasta datorie,majorata probabil cu cheltuielile de judecata si daca mai trebuie sa plateasca rata la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare sau nu Filip15 Filip15 Am urmatoarea dilema: o executare silita inceputa in 2012 care a incetat din cauza insolvabilitatii, poate fi reluata acum? Nu este perimata? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Somatie manole1973 manole1973 va rog sa ma ajutati , am primit o somatie de executare silita pentru un credit pentru care am platit timp de 2 ani ratele dupa care nu am mai putut plati , ... (vezi toată discuția)
Debitor insolvabil leusan leusan un vecin de-al meu in anul 2005 a contractat un imprumut cu ipoteca si a girat cu casa. In anul 2011 acesta si sotia au ramas fara serviciu.Au continuat sa ... (vezi toată discuția)