Buna seara,revin cu complectare la subiectul anterior avind in vedere ca in urma demersurilor mele privind modificarea datei pentru sedinta de informare in medierea unui litigiu,am trimis prin posta cu comfirmare de primire,prin e-mail raspunsul meu de acceptare a sedintei cu modificarea datei.Azi am fost personal la acel birou unde am gasit o d-soara si i-am expus problema iar dinsa a spus ca nu stie nimic si sa sun mediatorul.Ca un om corect am sunat,si raspunsul dl.mediator a fost sec.,,Nu am timp de dvs".
Vin acum si ma intreb,avind in vedere multe reprosuri primite de mine privitoare la profesia de mediator in topic cum sa cataloghez aceasta atitudine a mediatorului sau cu adevarat ideea unei mici complicitati cu reclamanta luind in considerare ca nu am onorat data si ora din invitatie.
Sincer nu mai stiu ce sa cred despre ideea de mediere, sau statutul unui pirit in aceasta faza este greu de digerat de mediator.Nu stiu care sint posibili pasi care trebuie sa-i urmez pentru a ma face util medierii.
V-as ruga sa comentati cu argumente aceasta situatie.Luati in calcul ca in afara de posta,e-mail si simplu telefon NU am luat legatura cu dl.mediator(cuvint cu o mare reponsabilitate intr-o societate democratica)
Va multumesc si astept comentarii
Buna dimineata dl bpcs.
Cu siguranta ca ,,coerent si profesional" nu inseamna a da dreptate unei parti,dar in raspunsul dl.bendyx066 a gasit un mod de lucru care ar face ca profesia de mediator sa fie cu adevarat echidistanta.Sigur,odata cu punerea dosarului in mina unui complet de judecata lucrurile ar putea scapa de sub control,dar eu am spus ca toate aspectele si probele din contractul de inchiriere i-mi sint favorabile 100%,iar ca o noutate de ultima ora in problema mea este ca a facut un antecontract de v-c pentru care a primit o suma, iar contractul de inchiriere nu a fost declarat la c.funciara(legea spune ca contractele peste 3 ani se declara obligatoriu ),propietara si-a luat obligatia ca pina la sfirsitul lunii februarie 2014 va elibera ap.de chiriasii.Viitorul cumparator nu doreste sa preia contractul de inchiriere.
Acest ,,break news"m-i la spus personal chiar viitorul cumparator telefonic incercind sa ma convinga ca e mai bine asa si ca i-mi ofera un ragaz de 30 de zile peste intelegerea facuta cu propietara in antecontract.
Deci, situatia se complica si de accea am vazut in atitudinea mediatorului o frustrare a lipsei mele de a da curs la data si ora stabilita de dl.mediator.Cererea mea(de astfel foarte serioasa) de a schimba data informarii la cam bulversat privitor la timpul real de solutionare.
E,dupa acest telefon de aseara chiar voi merge pina in pinzele albe.
Intodeauna am luat in seama idei profesioniste chiar daca uneori mai gresim in sfaturi,comportament,in viata reala.Numai cine nu munceste nu greseste!Va doresc ca aceste 2 zile sa va fie de exceptie impreuna cu cei dragi dvs.
Cu stima si consideratie.
.
Dle mediator,cum puteti interpreta o fraza ca aceasta.,,Daca nu ati dorit sa veniti la sedinta de informare stabilite de mine,sa fiti sanatos.Eu fac regulile,nu dvs.".Eu cerind prin email si posta decalarea datei pentru 09.12.Aceasta fraza este extrasa din convorbirea mea cu dl.mediator in jurul orei 11.30,astazi.
Telefonul l-am dat ca pina ieri nu primisem nici un raspuns.
R0g comentarii(evident daca se poate!)
Dle Saundu,
Cand ati deschis acest subiect, pe data de 20.11, ati spus ca ati fost invitat la o sedinta de mediere; apoi, cand ati citat textul invitatiei, reiesea clar ca era vorba doar despre o sedinta de informare privind avantajele medierii. Dv. stiti ca aceasta sedinta de informare este gratuita? Si, mai mult, medierea fiind o profesie liberala, traiesti doar din onorariile primite de la clienti?!
La sedinta de informare, mediatorul munceste pe degeaba, activitate pe care destui mediatori nici nu o fac si nici nu sunt obligati sa o faca, pentru ca nu ar fi in spiritul Constitutiei.
Gratuitatea acestui serviciu este un aspect delicat pentru mediator, care are si el o familie si o casa de intretinut, si de care clientii ar trebui sa tina cont atunci cand au diverse conditii de pus.
In consecinta, ar fi fost de preferat sa il sunati imediat pe mediator, sa ii explicati politicos din ce motiv nu puteti participa la informare pe data de 25.11 si sa stabiliti de comun acord o data la care sa puteti fi prezenti cu totii.
Daca dv. l-ati cautat personal pe mediator la 3 zile dupa ce trecuse data stabilita pentru informare, inseamna ca eliberase deja celeilalte parti procesul verbal de informare, se mentionase faptul ca nu v-ati prezentat si nu mai avea niciun rost sa...piarda timpul !...
Daca dv. ati fi specificat ca doriti medierea conflictului cu acea persoana, cu siguranta ca mediatorul si-ar fi facut timp pentru dv. Cu totii muncim pentru a ne castiga existenta, nu-i asa?
Buna ziua d-na MIHAELArnCitind cu atentie enuntul dvs.am dedus ca scopul dvs.este de a apara atit profesional cit si financiar profesia de mediator.Ok.Dar in cea ce ma priveste nu eu sint cel care a cerut ca medierea sa fie anticamera unei actiuni in justitie.Nu sint eu cel care a dictat normele profesiei dvs. si nici gratuitatile care trebuiesc oferite de mediator.Este adevarat ca toti avem o familie,cheltuieli si multe obligatii,dar nu este singura profesie care suporta asemenea riscurii.
Dar sa trec efectiv la subiectul meu:
1.Invitatia am primit-o pe 20.11,pe 21.11 am trimis raspuns ca accept dar pe data de 09.12.Biroul de mediere a primit-o pe 25.11,data la care era programata invitatia.Demersul postal a fost cu confirmare de primire.
2.In ziua de 25.11,0ra 13.00 trimit email sa mi se confirme daca au primit plicul de la mine,si m-i se raspunde la email ca da!.
Pai atunci despre ce vorbim?!.Nu toti mediatorii au aceasta aroganta,sint convins dar nici eu nu pot sta cu mina in sin.Oricum cind se va ajungr in instanta voi depune si actele doveditoare ca pina la ora 16.30 cind era prevazuta sedinta,eu m-am incadrat cu raspunsul.
Sa hotareasca instanta ce nu am indeplinit eu ca parte intr-un litigiu in procedura de mediere.
Citind codul si normele profesiei dvs.am observat ca in cazul meu sint niste incalcarii ale legii.
Este adevarat ca toti muncim pentru a ne cistiga existenta,dar sa nu ne facem ca muncim!.Conform zicalei,,Nu exista padure fara uscaturii" eu nu voi contesta niciodata profesia de mediator si nu voi gira fata de alte persoane un comportament negativist fata de profesia dvs.
Sperind ca nu v-am rapit prea mult timp,va doresc o zi buna
Dle Saundu,
Interesul dv. cred ca este sa va rezolvati problema in cel mai avantajos mod, si nu acela de a stabili care este scopul mesajelor postate de consultanti !
Dv. ati incercat sa cititi printre randuri, in loc sa cititi randurile si asa ati descoperit ca imi apar profesia...Este cat se poate de normal, insa acesta era doar un aspect adiacent al mesajului meu; aspectul esential era acela de a va indruma sa faceti diferenta radicala dintre mediere si informarea privind avantajele medierii. Nu este doar cazul dv.; inca exista multa deruta chiar si in lumea juridica privind acest subiect, insa in momentul in care intrati in aceste domenii, va recomand sa fiti foarte atent nu numai la formularile din documente, ci si la cuvinte si chiar si la punctuatie...
Inainte de a judeca pe oricine (in speta, mediatorul care v-a facut invitatia), ar fi bine sa ne straduim sa ne punem in locul lui.
Mediatorul v-a facut o invitatie pentru a participa la o sedinta la care el face munca patriotica, iar dv. trimiteti o negatie si niste conditii care ajung chiar in ziua sedintei :O. Dv. cum ati reactiona?! Mediatorul si-a intocmit agenda de lucru in functie de acea sedinta, iar cu doar cateva ore inainte afla ca va avea un "timp mort", pentru ca dv. nu veti veni si orice alte programari sunt compromise, pentru ca ati anuntat in ultimul moment :(.
Era datoria dv. sa contactati mediatorul intr-un asemenea mod incat sa nu se ajunga in aceasta situatie. Dv., partile in disputa, aveati un interes de a participa la aceasta sedinta, nu mediatorul.
Dv. vi s-a impus o anumita data, in mod unilateral, si cum ati raspuns? Ati impus o alta data unilateral ! V-am spus in mesajul anterior cum ar fi fost pertinent sa procedati, astfel incat sa nu ofensati pe nimeni si sa poata avea loc si aceasta sedinta la o data stabilita de comun acord.
Daca dv. sunteti sigur ca ati descoperit niste incalcari ale legii care v-au afectat, asa cum declarati, va puteti adresa Consiliului de mediere.
Pana una-alta, insa, noi cu ale noastre si dv. cu ale dv. Prin urmare, nu mai pregetati si adresati-va oricarui mediator doriti, invitand dv. cealalta parte la mediere (atentie! nu la informare privind avantajele medierii !) si rezolvati problema, fara sa va mai irositi ani din viata pe usile instantei...