avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperarea cheltuielilor cu onorariul avocatului prin ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperarea cheltuielilor cu onorariul avocatului prin acþiune separatã

Buna ziua, care ar fi temeiul legal si impotriva cui sa ma indrept intr-o actiune in pretentii, nu mi s-au acordat cheltuieli onorariu avocat (desi au fost cerute, chitanta este la dosar), a dat doar taxa de timbru?
Multumesc mult pentru un eventual ajutor.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:53, 16 Ianuarie 2014
Puteti exercita recurs pe acest motiv impotriva hotararii prin care au fost stabilite cheltuielie de judecata.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
Madalina Pascu, Avocat
Ma scuzati nu am dat toate detaliile, a fost si recursul, am castigat in prima instanta (fara cheltuieli on av.) iar recursul lor a fost respins, ma gandeam la o actiune separata daca ma ajutati cu un temei juridic si impotriva cui sa ma indrept, probabil impotriva paratei nu?
Multumesc.
Daca dvs. nu ati exercitat recurs, inseamna ca ati fost de acord cu hotararea primei instante. Ati specificat ca recursul LE-A FOST RESPINS, deci nu v-a fost respins...
Eu reclamanta am castigat in prima instanta, parata a facut recurs , recursul fiind respins ca nefondat, cheltuieli am primit doar taxa judiciara de timbru desi a fost trimisa si chitanta onorariu avocat.
Ar fi o posibilitate ca aceea chitanta on. av. sa nu fi ajuns in timp util la dosar (a fost trimisa prin posta cu confirmare de primire), ce as mai putea sa fac acum?
Scuze daca nu am fost destul de explicita.

P.S. Chitanta a fost trimisa cu o luna inainte de termen (in mod normal ar fi trebuit sa fi ajuns), probabil a fost o omisiune din partea instantei...

Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. Art. 1357, alin. (1) Cod civil şi art. 274, alin. (1) Cod procedură civilă (litigiu început înainte de data de 15 februarie 2013).

2. Vă veţi judeca, fireşte, cu pârâta. :)

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata NICULIN NICULIN Cheltuieli de judecata In urma unui proces deschis , in care reclamantii au modificat cererea de chemare in judecata de 2 ori, instanta “Constata nulitatea ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare în judecatã anulatã în procedura de regularizare Adytzu72 Adytzu72 Am si eu o ruda (Nitu Mariana) care are un dosar pe rol si nu prea are incredere in avocatul pe care si l-a ales.Am dat detalii mai jos: Numãr unic ... (vezi toată discuția)
Cererea de reexaminare- taxa de timbru? merepere merepere avem la asociatie un proces cu un restantier. in faza de regularizare a cererii de chemare in judecata mi s-au solicitat niste informatii pe care le-am ... (vezi toată discuția)