avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calculare drepturi pensie anticipata partial
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calculare drepturi pensie anticipata partial

Am depus dosarul pentru pensie anticipata partial in august 2013.
In noiembrie 2013 am primit decizia de pensionare in care scrie ca daca nu contest in 30 de zile intra in plata cu luna august 2013 si procentul de penalizare de la acea data.Dar eu si la aceasta data sunt angajat deoarece angajatorul a considerat ca pot ramine pina imi vine decizia de pensionare.
In acest caz se recalculeaza pensia si procentul de penalizare?
Cind se face decontarea?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:52, 29 Noiembrie 2013
Perioada lucrata pana la punerea in plata a pensiei anticipate partial va intra in calcul cand veti trece la limita de varsta.

Legea 263/2010

ART. 67
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata partiala se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin eliminarea diminuarii prevazute la art. 65 alin. (4) si prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate partiale.
(2) Transformarea pensiei anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta, in conditiile prevazute la alin. (1), se face din oficiu.
Din raspuns dl. Carp -"Perioada lucrata pana la punerea in plata a pensiei anticipate partial va intra in calcul cand veti trece la limita de varsta."
Dar care este momentul intrari la plata , august sau noiembrie 2013?Tinin cont ca sunt inca angajat si la aceasta ora
Cand veti duce la casa de pensii incetarea CIM.
Incepand cu data incetarii CIM.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala ceafalau ceafalau Buna ziua. In noiembrie 2013 am iesit la pensie partial anticipata fiind penalizata cu 45% pentru cei 5 ani de pensionare inainte de varsta standard. Va rog ... (vezi toată discuția)
Reducere penalitati pensionare anticipata partiala danctinpog danctinpog Daca am depus dosarul de pensionare anticipata partiala in noiembrie 2015 , dar nu am intrerupt activitatea , pot beneficia de reducerea penalitatilor conform ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie anticipata Kitte Kitte Buna ziua Va cer sfatul intr-o speta legata de cererea de recalculare a pensiei anticipate. Intre momentul depunerii dosarului la casa de pensii (pensie ... (vezi toată discuția)