avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Bigamie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Bigamie?

m am casatorit in turcia acum 14 ani,intre timp am venit in Ro fara sa divortez si sunt casatorita legal in RO.as vrea sa stiu daca casatoria din turcia mai este legala avand in vedere ca nu am divortat si a fost facuta cu un cetatean turc?pot fi acuzata de bigamie? va multumesc!
bella_galati a scris:

asa ar fi cel mai indicat dar avem impreuna un copil minor ,copil pe care nu l a mai vizitat de 3 luni si daca ar fi vb de divort va da ti seama ca orgoliul ei de mama se va trezi brusc!
da! sunt sigur,am luat legatura si cu soacra ei de acolo!

o să i se scoale orgoliul de mamă până nu mai poate. aveți șanse mai mari decât ea să obțineți custodia copilului, ținând cont de situația ei matrimonială anterioară, că și-a abandonat deja copilul/copiii din Turcia și acum și pe cel cu dumneavoastră. în plus nici nu se pune problema de divorț, pentru că de drept căsătoria cu dumneavoastră e lovită de nulitate.
In Turcia v-ati casatorit si civil sau numai religios? Spun asta pentru ca exista si unele culte in care nu se practica si casatoria religioasa....Daca aveti acte de casatorie civila emise de insitutiile publice turce, atunci s-ar putea pune problema bigamiei, desi nu avem un tratat bilateral cu Turcia pentru recunoasterea actelor civile. Cel mai bine ar fi sa solicitati raspuns la aceasta intrebare de la Ministerul de Justitie...
Eu zic intai sa vedeti actul de casatorie cu turcul, ca daca nu s-a casatorit civil nu e bigamie si intrati la denunt calomnios. Aici nu se merge pe ce spune una care zice ca-i e soacra.
Raspunsul era evident, atat timp cat prima casatorie e legala. Si oricum, nulitatea primei sau celei de-a doua casatorii, pt alt motiv decat bigamia, e doar cauza de nepedepsire. Pe de alta parte, daca actualul sot stia ca sunteti casatorita, si fapta lui costituie infractiune de bigamie(asimilata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bigamie sau nu? Ismail Derya Ismail Derya Eu sunt cetatean roman. In anul 2005 m-am casatorit legal cu un cetatean turc in Turcia. Apoi cu o hartie din Turcia mi-a fost eliberaertificat de casatorie ... (vezi toată discuția)
Divort sau anularea casatoriei? angymya angymya pe scurt am sa va spun povestea mea.am cunoscut un tip din egypt pe internet, am mers la el in vara am stat 2 saptamani timp in care i-am cunoscut familia, ... (vezi toată discuția)
Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)