avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune

Socrul meu a murit in aprilie acest an. Soacra si cei doi copii in viata vor sa renunte la dreptul lor la casa in favoarea sotului. Spuneti-mi va rog cum trebuie facut actul pentru a nu putea fi atacat peste ani:
- sa renunte si sotul in favoarea mamei apoi ea sa-i faca act de vanzare-cumparare sau
- sa renunte soacra si ramane el singurul mostenitor?
Multumesc, astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: antonia77 , utilizator 18:43, 30 Noiembrie 2013
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
nu se poate reveni asupra renuntarii atata timp cat nimeni (niciun mostenitor) nu a acceptat succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! socrul meu, detinator al unui certificat de mostenitor ... monica61 monica61 Buna ziua! Socrulmeu, detinator al unui certificat de mostenitor pentru casa si teren, a murit, lasand in urma o sotie si patru copii. Vor sa faca succesiunea ... (vezi toată discuția)
Succesiune nico77 nico77 In primul rand, vreau sa va multumesc pentru raspunsurile anterioare si iata ca revin cu o noua intrebare. Sunt casatorita de 6 ani si locuiesc in apartament ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta ... myinfo myinfo Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta cu care am avut o fiica. Cum locuiesc in strainatate, toate demersurile le-am facut la ... (vezi toată discuția)