avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

In primul rand, vreau sa va multumesc pentru raspunsurile anterioare si iata ca revin cu o noua intrebare. Sunt casatorita de 6 ani si locuiesc in apartament impreuna cu soacra mea -apartramentul este pe numele socrilor . Socrul meu a decedat acum 5 ani . Tinand cont ca sunt trei frati , dintre care doi sunt la casele lor sotul meu fiind cel mai mic ,s-a neglijat sa se faca succesiunea.Acum sunt in situatia in care cumnatul meu-unul din copii vinde casa pe care o are si ar putea sa vina in casa mamei.care sunt etapele pe care trebuie sa le fac pentru intocmirea actului de vanzare -cumparare?Soacra mea initial a amanat acest lucru ,in schimb acum este de acord.
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 19:59, 3 Iulie 2007
primul pas.....dezbaterea succesiunii dupa socru...vin sotia supravietuitoare si copii.....daca vor pot renunta la succesiunea dupa tata in favoarea mamei.....dupa finaliyarea succesiunii si intabularea pe cote parti pe toti sau doar pe cel in favoarea caruia s-a renuntat contract cu proprietarul/proprietarii .....
dupa cite stiu eu soacra nu poate face singura vinzarea , din moment ce apartamentul era si pe numele socrului, fiind bun comun. Normal se face succesiunea dupa socru, la masa succesorala fiind chemati sotia si copiii. Daca toti accepta mostenirea fiecaruia ii revine o cota parte . In aceste conditii trebuie ca toti sa si vinda cota parte.Se poate sa si renunte la mostenire.
In primul rand va multumesc pentru raspunsurile rapide pe care le-am primit. Totusi fratii sotului n-ar putea sa renunte la partea lor in favoarea noastra sau daca se va face contract de vanzare-cumparare intre noi si soacra nu mai conteaza?Si daca fratele nu renunta la partea lui ce este de facut?
NU CRED CA VREUN NOTAR ISI RISCA POSTUL PRIN INCHEIEREA UNUI CONTRACT DE VINZARE CUMPARARE INAINTE DE SUCCESIUNE. SE POATE CA FRATELE SA FIE DESPAGUBIT PRINTR O SUMA DE BANI SULTA PENTRU PARTEA CE I SE CUVINE . IN ALTE CONDITII NU ESTE VALABIL CONTRACTUL DE V.C. SE SOLICITA FORMA AUTENTICA.
a, nu asta am vrut sa spun "-sa se faca un contract de vanzare cumparare fara a se face in prealabil succesiunea "ci doar sa stiu daca are vreo importanta daca fratii ne cedeaza noua partea lor (daca se poate asta ) sau mamei. Multumesc

Alte discuții în legătură

Succesiune apartament cristinaiasi cristinaiasi Buna seara. Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei. Situatia este astfel : apartamentul cu 3 ... (vezi toată discuția)
Mostenire si cota parte. hdanny hdanny Socrul si soacra mea detin doua proprietati. Un apartament si o casa. Soacra a decedat. Socrul meu vrea sa deschida succesiunea. Sotia mea mai are o sora. ... (vezi toată discuția)
Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)