Am aflat cu stupoare ca sotia mi-a cerut divortul. Asta atunci cand am fost la usa bunicilor si am cerut ca sa-mi dea copilul ca sa-l duc acasa.
Am trait un crampei din viata asa cum nici dusmanilor nu le-as dori. Copilul era in spatele usii si striga la mine. Eu nu reuseam sa-l vad. #-o
Am solicitat sprijinul politiei la 112. Mi-au spus ca atat timp cat exista un proces, ei nu au nicio putere si ca bunicii sunt proprietari in locuinta lor si evident ca nu pot patrunde nici macar ei acolo fara un mandat.
Mentionez ca inca nu mi-a fost comunicata oficial decizia sotiei. Nu am primit nici un telefon macar, ce sa mai zic de recomandata...
Sotia, care se afla in imposibilitate de a-si contrazice parintii, a refuzat si ea sa-mi permita accesul la copil.
Am mers la procuratura... nu am reusit sa gasesc sprijin.
Am mers la sectorist... nici aici nu am avut sanse.
Va rog, de 48 de ore nu reusesc sa-mi vad copilul!!!
Unde sa scriu? Pe cine sa sun? Ajutati-ma cu un sfat, va rog!
legal (pe buletin) ultimul domiciliu comun a fost in Bucuresti. Inca nu mi-e clar daca faptul ca ea a plecat in provincie cu copilul si si-a schimbat fara acordul meu actul de identitate conteaza sau nu.
Am locuit impreuna si in provincie dar cu domiciliile diferite conform actelor de identitate.
Multumesc.
contactati un avocat si introduceti : 1. actiune de divort ca sa aveti actiune de fond pentru ordonanta presedentiala. sigura , ordonanat avand caracter vremelnic ( adica pana se judeca irevocabil divortul ) vi se respinge ca inadmisibila!
competenta este judectoria de la ultimul domiciliu comun daca unul din soti mai locuieste acolo
2 sesizati DGASPC de unde se afla copilul
3. depuneti plangeri la Parchet, Politie ( si aici este indicat sa vi le redacteze un avocat pentru a primi un raspuns eficient)
Situatia este tragica si dramatica...
Vor trece mai mult de cateva saptamani pana sa puteti vedea copilul si doar daca veti avea o hotarare judecatoreasca.
Adica trebuie sa deschideti o actiune in instanta pe calea ordonantei presedintiale si in procesul de divort sa depuneti cerere.
Probabil ca veti avea nevoie si de sprijinul unui avocat in efectuarea demersurilor legale in cadrul procedurilor judiciare.
Ar fi bine sa mergeti cu avocat la mediere ca sa aveti sanse sa va vedeti mai repede copilul si sa se discute la modul serios acest aspect deoarece dreptul de a vedea copilul exista insa nu il puteti exercita...
Divort
NICOLAE LAMBRU
Buna seara,
In urma cu 9 ani, sotul a plecat la munca in strainatate, trimitand lunar sotiei o suma de bani consistenta pentru intretinerea sa si a fiicei ... (vezi toată discuția)