avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara,
In urma cu 9 ani, sotul a plecat la munca in strainatate, trimitand lunar sotiei o suma de bani consistenta pentru intretinerea sa si a fiicei minore.
In urma cu trei ani, sotia s-a combinat cu un alt barbat, mutandu-se cu acesta. Intre timp sotul a revenit in tara si doreste sa divorteze, dar nu poate afla adresa unde poate fi citata sotia (aceasta s-a mutat in trei ani in trei orase impreuna cu fiica si persoana cu care sta).
Cum se poate proceda in aceasta situatie pentru rezolvarea urgenta a divortului?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:18, 14 Decembrie 2009
puteti deschide actiunea de divort chiar si fara adresa ei, expuneti instantei situatia de fapt si instanta o va cita la ultima adresa cunoscuta...in cazul in care nu se prezinta,instanta poate sa judece in lipsa...:thumbup: pentru un parcurs clar si profesionist ar fi bine sa apelati la un avocat.
Depuneti actiunea la adresa ultimului domiciliu comun .Platiti 39 ron in contul judecatoriei unde depuneti actiunea si un timbru judiciar de 0,15 ron.Cu aceasta ocazie mai platiti 1 ron tot in acest cont si un timbru de 0,15 ron iar in ziua cand depuneti actiunea cereti si un certificat de grefa pentru a va folosi la evidenta informatizata a persoanei.
Dupa ce obtineti acest certificat veti merge la sediul acesta si cu o cerere mentionati ca doriti sa stiti adresa sotiei d.-stra. deoarece ati depus actiunea de divort. Daca sotia nu si-a schimbat domiciliul atunci va veti judeca la ultimul domiciliu, insa daca are domiciliul la alta adresa, in alt sector, oras etc si nici d-stra. nu mai locuiti unde ati stat cu sotia atunci la primul termen de judecata mentionati instantei acest fapt , si ca ati efectuat demersuri pentru a afla domiciliul actual al sotiei, depunand raspunsul de la I.N.E.P- institutul national de evidenta ipersoane., atunci instanta va dispune sa fie declinata cauza la instanta unde sotia are noul domiciliu. In cazul in care este acelasi instanta va face citarea si la usa Consiliului local al Primariei si d.-stra. o veti cita si printr-un anunt de la un ziar de mare tiraj din localitatea unde domiciliati. Succes!
puteti indica ultima adresa cunoscuta a paratei, cea de la ultimul domciiliu comun .
se va dispune citarea acesteia prin mica publicitate, respectiv la usa instantei de judecata .
prezenta paratei nu este obligatorie, dar trebuie indeplinita procedura de citare cu aceasta.

puteti lua legatura cu parintiid ansei,a cestia trebuie sa cunoasca noul sau domiciliu.
o contactati si-i explicati situatia.
avand in vedere ca deja si-a refacut viata, probabil c ava fii de acord cu divortul .
Citati-o la ultimul domiciliu cunoscut.daca seintoarce citatiacu mentiunea ca nu mai locuieste acolo solicitati instantei sa va incuviinteze adresa la evidenta potulatiei sa vi se comunice domiciliu, respectiv resedinta ei.Daca nici atunci nu o gasiti se poate incuviinta citarea prin mica publicitate, desi existand copil minor va trebuie si ancheta sociala; si unde o veti solicitadaca nu stiti unde locuieste?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-domiciliu necunoscut parit alexa-rozi alexa-rozi Am si eu o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva.Am intentat actiune de divort si am trecut domiciliul sotului la adresa actuala la care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)
Divort..sotie plecata de aproape 2 ani din tara niculinu niculinu Buna ziua, Sotia mea a plecat acum 1 an si jumatate din tara, de atunci suntem despartiti, vreau sa ma duc la judecatorie sa depun dosarul de divort. Ea in ... (vezi toată discuția)