avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

salut vreau si eu sa stiu daca depasesc intr un sat pe trecerea de pietoni o masina care incetineste si nu exista nici un pieton cu o viteza de 80 km/ora
Cel mai recent răspuns: gimi21 , utilizator 21:36, 3 Decembrie 2013
Ati savarsit doua contraventii.
Prima - ati depasit pe trecerea de pietoni semnalizata prin marcaj si/sau indicator rutier. Codul rutier se aplica la fel indiferent de rangul localitatii.
A doua - circuland cu viteza de 80 km/h ati depasit limita de viteza admisa in localitate (50 km/h).
si aduce la suspendarea permisiului????
Daca in momentul asta nu aveti permis, inseamna ca da, a dus ! Si ducea pt fiecare din contraventii si pt ca nu ati respectat regulile de depasire - 30 de zile si pt ca ati depasit cu mai mult de 50 % viteza legala pt acel sector - 90 de zile
gi-jane2 a scris:

Daca in momentul asta nu aveti permis, inseamna ca da, a dus ! Si ducea pt fiecare din contraventii si pt ca nu ati respectat regulile de depasire - 30 de zile si pt ca ati depasit cu mai mult de 50 % viteza legala pt acel sector - 90 de zileSuspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice se aplica atunci cand depasiti cu peste 50 km/h limita de viteza valabila in respectiva zona. In localitate limita de viteza este de 50 km/h (nu ati precizat daca exista alta limita de viteza), prin urmare suspendarea dreptului de a conduce vi se aplica daca ati fi circulat cu 100 km/h sau mai mult.
la o viteza de circulatie de 80 km/h nu se suspenda dreptul de conducere, dar se aplica o amenda contraventionala.
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2013
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
gi-jane2 a scris:

si pt ca ati depasit cu mai mult de 50 % viteza legala pt acel sector - 90 de zileDa, daca era sector de drum cu limita maxima admisa de 29 km/h! #-o

@cioan

suspendarea dreptului de a conduce vi se aplica daca ati fi circulat cu 100 km/h


Nu! Cu 101, da. Nu e tot aia. De asta se specifica cu mai mult de 50 de km/h.

Alte discuții în legătură

Radar filofteea filofteea Bună ziua, azi circuland pe un drum județean, la întrare în localitate sub tăblița de cu denumirea localității era și tăblița cu limita de 50 km/h. ... (vezi toată discuția)
Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. limita ... adinamarianamaghiar@yahoo.com adinamarianamaghiar@yahoo.com Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. Limita fiind de 50km. Mi a fost suspendat permisul pt 120 zile si am primit amenda 870lei . In codul ... (vezi toată discuția)
Depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h retinere permis 90 zile? maarkyM maarkyM Buna ziua,azi am depasit,fara intentie,nici nu stiu cu cat...masina de radar neinscriptionata venea din sens opus ,in afara localitatii dar pe un sector de ... (vezi toată discuția)