avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Geamuri la casa pe partea vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Geamuri la casa pe partea vecinului

am construit o casa si am geamuri spre curtea parintilor dar parintii au facut contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere fratelui meu,cine poate sa-mi spuna daca fratele meu poate sa ma puna sa infund geamurile cat traiesc parintii sau dupa moartea lor?din cauza unor neintelegeri cu fratele ma ameninta ca ma pune sa le infund.E posibil?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
ContSters307067, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters307067 , utilizator 18:12, 30 Noiembrie 2013
depinde de distanta la care se afla zidul cu geamuri fata de limita proprietatii parintilor/fratelui. din cate stiu, distanta prevazuta in Codul Civl este de 1,90 m pentru vedere directa si parca 50-60 cm pentru vedere piezisa. Este adevarat ca aceste distante pot suferi abateri prin prevederi locale (PUZ, PUG), dara daca nu este nimic stipulat in acest sens si respectati distantele de mai sus, atunci nu ar trebui sa va faceti griji. (este adevarat ca va puteti abate de la aceste distante si cu acordul scris al vecinului, dar inteleg ca nu este cazul)
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
dheedo, utilizator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta dintre cladiri dana_silvy dana_silvy Buna dimineata ! As dori sa stiu daca construiesc un garaj , in curtea mea, care este imprejmuita de ziduri de beton , trebuie sa las distanta de la zid , ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)
Distanta de construire locuinta fata de hotar gaskoe gaskoe Bun gasit. Doresc sa construiesc o locuinta P+M. Partea din spate a casei are, conform schitelor din proiect, distanta de 90 cm fata de hotar. Dirigintele ... (vezi toată discuția)