avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce fel de pensie pot solicita si cand?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce fel de pensie pot solicita si cand?

conform [ link extern ]

ptr o femeie nascuta in sept 1960 , cu 12 ani gr I,8 ani gr a II a,9 ani in croitorie,2 ani de somaj si 1 an jumatate ca femeie de servici..care va fi varsta de pensionare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
ioana_livia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:26, 26 Decembrie 2013
1. Pentru mama dvs. varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 10 luni.

2. Pensia anticipata se poate solicita cu 5 ani inaite de a implini varsta standard de pensionare adica la 56 de ani si 10 luni.

3. Datorita faptului ca a lucrat in grupe superioare de munca poate solicita pensie pentrui limita de varsta la 54 de ani si 4 luni, adica inainte de a indeplini conditiile pentru pensie anticipata.
maama a lucrat timp de un an si jumatate, ca sudor la fostul GSLH Galati Brigada Giurgiu,participand la construirea Sincroliftului Naval . in ce grupa se incadreaza ? si cum as putea da de firma pentru a solicita o adeverinta privind grupa de munca?
1. Numai angajatorul ii poate spune daca a fost sau nu incadrata intr-o grupa superioara de munca.

2. Incercati la Directia Arhivelor Nationale Galati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand poate beneficia mama de pensie anticipata partiala? ioana_livia ioana_livia buna dimineata. vin cu o nelamurire..mama mea este nascuta in septembrie 1960,are 28 de ani de munca din care 20 de ani de grupa.. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata hudulineugenia hudulineugenia sunt nascuta in 15 mai 1960, lucrez din 13 martie 1980 pana in prezent, in prezent, in perioada 13 martie1980- 1 oct. 2007, am lucrat in grupa a doua de munca, ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata - stagiu cotizare Nik77 Nik77 Gen:F Data nasterii:02-06-1960 Stagiul de cotizare:30 Ani Alte date:20 Ani gr.2 Intrebare:Va rog sa-mi spune-ti cand ma pot pensiona limita de varsta ... (vezi toată discuția)