avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Revocare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Revocare

Cum poate fi revocat din functie unul dintre membrii consiliului de administratie al unei societati in faliment, ce are numit administrator judiciar dar nu are si administrator special?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 09:29, 8 Decembrie 2013
de ce ai vrea sa revoci un membru al CA al unei societati in faliment din moment de de la deschiderea falimentului societatea nu mai are peronalitate juridica decat pentru procedura de lichidare iar fostii administratori nu mai au nicio calitate, nicio putere de decizie? Este fara sens sa se incerce o revocare a unei persoane ce oricum nu mai are calitate. De aceea ei sunt denumiti "fosti administratori statutari" si li s-a ridicat dreptul de administrare. Singura persoana care poate reprezenta interesele societatii este administratorul special? Ori esti tu in confuzie si societatea nu e in faliment ci in observatie sau reorganizare si isi desfasoara activitatea sub controlul unui administrator judiciar...(la faliment se numeste lichidator judiciar).
O persoana fizica poate exercita concomitent cel mult 5 mandate de administrator, in ideea asta m-ar interesa cum sa fie revocata persoana.
Buna ziua .
Daca nu este incapabil d.p.d.v. al drepturior civile, incompatibil, sau nu este in stare de conflict de interese sau concurenta neloiala, acea persoana poate ocupa cate functii doreste in C.A. si daca este acceptata de catre firma in cauza .
Cu stima,
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionar unic si administrator 120656 120656 Buna seara, am o firma la care sunt actionar unic si am fost administrator. Firma are datorii la 2 banci si la distribuitori si a intrat in insolventa, ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar incompatibil cu calitatea de administrator special al unei societati aflata in reorganizare judiciara? silvian85 silvian85 Buna ziua ! Stie cineva daca avocatul stagiar este incompatibil cu calitatea de administrator special al unei societati aflata in insolventa respectiv ... (vezi toată discuția)
Societate aflata in insolventa caprice caprice Buan ziua, o societate aflata in insolventa poate incheia un contract de locatiune cu o alta societate? (vezi toată discuția)