avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... BUNURI DE MOSTENIT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

BUNURI DE MOSTENIT

Buna seara! As avea si eu o intrebare: de ceva vreme tatal meu a inceput sa aiba probleme psihice,iar in timp aceste probleme s-au agravat.Din aceasta cauza am plecat din casa in care locuiam cu el,cu bunica si cu mama mea.Acum in casa au ramas mama si bunica mea care este imobuilizata la pat.As vrea sa fac tot posibilul sa trec casa pe numele meu,si toate celelalte bunuri,din cauza ca imi este teama sa nu fie pacalit de persoane straine si sa semneze acte de vanzare a casei( asa s-a intamplat si cu unchiul meu care a avut aceleasi probleme psihice si care a fost pacalit si a ramas pe drumuri).Tatal meu refuza orice control medical si orice tratament si din aceste cauze nu ii pot scoate un certificat medical.Cum ar trebui sa procedez pentru a trece bunurile lui pe numele meu,chiar daca el nu este de acord ?La ce institutie ,sau la cine ar trebui sa apelez pentru a ma ajuta, si cu ce solutii imi vine legea in ajutor?VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:13, 4 Aprilie 2009
Nu stiu neaparat daca legea poate sa va ofere solutii acuma.
Adevarul e ca pana tatal Dvs. nu are acte ca nu mai dispune de discernamant in faptele sale, este tinta posibila a escrocilor care mizeaza pe asa ceva. Sa speram ca orice notar sau om al legii caruia i s-ar solicita sa faca ceva acte cu o persoana vizibil lipsita de discernamant sa refuze acest lucru.
Ceea ce Dvs. puteti face este controlul medical, analize, expertize psihiatrice. Prima data vorbiti cu medicul de familie unde este inscris si cereti bilet de trimitere la verificare psihiatrica pe motive temeinice: 1. membrii de familie cu antecedente boli psihice 2. comportament suspect, poate chiar cu pericol asupra propriei lui vieti sau a celor din jurul lui. In evidentele medicului de familie ar trebui sa fie tratamente specifice, sau macar indicii care ar putea arata probleme asemanatoare.
Oricum , normal, de mers de buna voie nu va vrea niciodata, mai ales daca problemele psihice sunt intemeiate. Va trebui sa solicitati control la domiciliu, dar in prealabil sa mergeti la medicul specialist sa vedeti ce e de facut. Daca problemele psihice se leaga de un comportament violent, cu proxima iesire nervoasa violenta solicitati salvarea, sa il linisteasca, fiind si in virsta probabil iesirile nervoase nu ii vor face bine. Ajuns la spital se pot face o serie de controale si concluzii.
Asigurati-va cu cat mai multe hartii, pentru eventualitatea ca totusi ceva va semna sa puteti ataca in instanta pe motivul ca era lipsit de discernamant, daca asa e situatia.
Oricum, mai ales daca e bolnav, incercati sa aveti taria si sa nu-l abandonati, sa va ganditi ca boala vorbeste din el si nu persoana pe care poate o data o stiati! Nu va certati cu el. Incercati sa-l ajutati, sa-i ameliorati simtomele, sa fie tot timpul sub supraveghere, si asta poate fi o solutie sa semneze orice fara sa stiti.
Mama dvs. nu e coproprietara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O lume nebuna ,nebuna foaie verde foaie verde Ea 60 ani, copii majori. Ea se duce des la biserica se roaga intens, dar cind se intoarce nu uita sa-si blesteme copii,sa le dea in cap cu ce prinde, asa a ... (vezi toată discuția)
Tata cu probleme psihice refuza tratamentul, face credite si imprumuturi de la cunoscuti fara sa spuna familiei gcristina100 gcristina100 Buna ziua!Tatal meu in varsta de 59 de ani a suferit in 2015 un accident vascular la cap.De atunci a inceput sa aiba probleme psihice.La inceput era ... (vezi toată discuția)
Probleme cu starea de sanatate psihica a unui membru al familiei ratonu ratat ratonu ratat Speta este aceasta: in 2005, bunicul meu a decedat. Nu am facut succesiunea. Mama este singurul copil, iar eu singurul nepot. Dupa o perioada (circa doi ani), ... (vezi toată discuția)